Endnu et mærkeligt dyr

Anomalocarididerne var et dyr, der levede for forholdsvis længe siden. Og nu har man fundet ud af, at det uddøde senere, end man troede. Altså ikke for 500 millioner år siden. Men 30 millioner år senere. Vigtig info der! Kan allerede mærke, min hjerne vælger at arkivere det under: “Paratviden jeg rent faktisk husker”. Hvor jeg desværre ikke lagrede noget som helst, jeg lærte i gymnasiet eller når jeg læser aviser om, hvem der besidder hvilke ministerposter i folketinget. Kan stadig gribe mig selv i at tænke: Hvad, er Ritt ikke transportminister mere? Ikke at jeg egentlig er helt på fode med, om hun rent faktisk har været det.

ANYWAY, hos videnskab.dk kan man læse følgende:

“Anomalocarididerne er så bizarre at se på, at det tog lang tid før palæontologer fandt ud af at stykke dyret rigtigt sammen.”?

Det er et sært dyrt. Det har nemlig armene på hovedet og munden midt på maven (ananscirklen). Hm, er det bare mig der tænker, de muligvis skulle have give det et skud mere, da de puslede det sammen?

(Billedet er på ganske uanstændig vis taget fra videnskab.dk)

13 responses to “Endnu et mærkeligt dyr

 1. Hvor er dens hoved?? hvordan kysser den?

 2. @Superheltemor: Munden sidder midt på maven, det er den der runde cirkel. Hvor meget skulle du have for at tungekysse den? (Hvis du kun skulle have 500 for at æde albino-nossen i går på restauranten, kan lidt tungelir med en anomalocaridide ikke koste mere end 3-400)?!

 3. Hvordan ser den?

  Hun takkede nej til jobbet- Ritt

 4. @Helle: Ved ikke helt hvor øjnene sidder, men når de har syntes det virkede plausibelt armene sad på hovedet, ser den med al sandsynlighed ud af røven.

 5. ah – det kommer fandeme an på hvor lang dens tunge er!

 6. Kender udemærket det med ubrugelig viden. Jeg skal snart ud som gymnasielærer i engelsk og kan faktisk ikke huske en skid om hverken engelsk eller amerikansk historie … tilgengæld kan jeg huske at den første HUND i rummet hed Leika og blev sent op af russerne!

  suk … Lene

 7. Jeg kan stadigvæk huske det du skrev om at man kan spise en afdød HIV person, uden at blive smittet. Men det her dyrs navn tror jeg ikke jeg vil kunne huske, men noget jeg kan huske er albinonosser som superheltemor vil spise. Det vil jeg sikkert også altid huske.
  Men om den her ano…riderne så synes jeg jo den minder om noget mellem en armadillo og en skildpadde.

 8. Ha ha – Det er min mand der kommer med al den ubrugelige viden:) Jeg fatter stadigvæk ikke hvad fanden det er han laver, og han har godt nok ikke lige skrevet den der artikel men den her
  http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/verdens-letteste-faste-stof-skal-fa-skibe-til-sejle-laengere-pa-literen
  Og ikke nok med det – Har han brugt et år af sit liv på at skrive en afhandling om fuldstændige ligegyldige ubrugelige ting – som de altså nu bruger på videnskab.dk
  Men Maren – HVad laver du overhovet på den side?

 9. Hæ, den læste jeg godt Millemum.
  Jamen der er jo fantastisk god info inde på den side. Har den bookmarket og læser med hver dag:)
  Men ÅH, nu sladrer du ikke til ham, så de slæber mig i retten for at have lånt et af deres billeder??

 10. Hej Maren.
  Hvis du kan li´ videnskab.dk (hvor jeg jo arbejder, jvf. ovenstående kommentar), så tag et kig på min blog for de sidste to dage. Så får du lidt heads-up på mærkelige artikler, der kommer på sitet, så snart jeg får overtalt min redaktør om, at det er hardcore videnskab.
  Så lover jeg også, at jeg ikke slæber dig i retten:-)
  Kristian

 11. Hvor sætter man halsbåndet når man vil gå tur med den?

 12. Ananscirkel!? Hva fuck!?

 13. Uuuh! Det var noe jeg aldri har sett før!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s