Tak for jeres svar

Tak for alle jeres svar omkring reklamer på bloggen. Det har været vigtigt at få jeres mening. Vigtigere end I tror. Hvad jeg gør? Har ikke helt besluttet mig helt endnu, men jeg hælder mest til at få det.

Den sidste kommentator, Mette, spørger om det da ikke går meget godt, om jeg ikke har så mange andre fordele af bloggen, så jeg ikke behøver reklamer, for det ville hun hade.

Jo, jeg har utrolig mange fordele af min blog. Det er mit frirum, hvor jeg kan skrive præcis hvad jeg vil, præcis som jeg vil. Hvilket jeg ikke på samme måde kan gøre andre steder. Desuden er det en ubeskrivelig gave, at have direkte kontakt til sine læsere, at få reaktionen fra jer hver dag. Det giver verdens største boost. (I skulle prøve det, det er meget vanedannende).

Men for at være ærlig, så er det virkelig op ad bakke rent økonomisk at være skribent. For en klumme får man i gennemsnit 1800 kroner. Der er magasiner, der kaster tusinde kroner mere efter én og så gør man sig lidt mere umage. Der er så også andre, der tørrer ens røv med 1000 kroner. Og dem, der gerne ser man skriver gratis for dem (sagde jeg Jyllands Posten, gjorde jeg? Nej, det gjorde jeg da ikke. Gu fanden gjorde jeg så).

Bøger tjener man ikke meget på, med mindre man er Hanne Vibeke Holst eller Bjarne Reuter. Jeg vil tro hver af mine bøger har høstet en månedsløn. Ikke direktørmånedsløn. Nærmere kassedamemånedsløn.

For tegneseriestriber i aviser får man cirka 1000 kroner pr stribe. Og det er incl. idé, tegning, opsætning, eventuel farvelægning osv. Man kan ikke lave mange på en dag (der var også den avis, der gav 600 pr stribe, oh that was fun).

Jeg har levet af det i ti år. Været freelancer og kæmpet og løbet og elsket at lave det. Men i vinters blev jeg pludselig så træt. Træt af hele tiden at skulle regne ud hvor den næste mønt skulle komme fra. Ikke mindst fordi der sad tre små unger foran mig og skræppede efter tøj, mad, bla og bla (ved siden af sad jeg selv og skræppede efter det samme). Så jeg gjorde det, jeg havde sværget jeg ikke ville gøre: Jeg tog et job i reklamebranchen igen. Som tekstforfatter. Her tjener man penge.

Og så går det jo meget godt, gør det ikke? Jo Mette, det går da meget godt. Jeg trives fint på bureauet, det er et godt sted og jeg er god til mit job. Så de slipper nok ikke for mig foreløbig. Men hvad nu hvis jeg kunne arbejde lidt mindre som tekstforfatter og i stedet have mere tid til bloggen? Til at skrive den der bog færdig? Til at lave den der graphic novel, som kommer til at sælge 23 eksemplarer, men bare være vanvittig morsom at lave? Kunne jeg det, hvis min blog indbragte mig lidt ekstra i lommen?

Det er svært ikke at give det et skud, ikke sandt?

Worst case, så bliver vi alle så irriterede over de reklamer, at jeg dropper det igen … og som en anden pointerer, så findes der jo større problemer i verden end et par reklamebannere på en blog.

38 responses to “Tak for jeres svar

 1. Maren hvad enten der gør dig glad, giver dine unger klamme fedthalemus og smukke Allan fodtrin, så synes jeg du skal gøre det. Det er træls at vende kongens mønt, og man ved aldrig om det er plat eller krone.
  Jeg vil nyde at læse mere fra din hånd, og så glæder jeg mig sgu til at den der bog kommer. Har du tænkt i at lave wallstickers? De er så in i øjeblikket 😉 ❤

 2. Det der kommer dig til gode, kommer os til gode. Vi får mere af dit skrevne ord og det elsker vi 🙂 Bare du lover ikke at blive alt for lykkelig, for dine arrige indlæg er så sjove
  Kh C

 3. Synes stadig du skal gøre det! Tænk hvis du kunne opdatere bloggen endnu mere, det er et par reklamer helt sikkert værd! MVH Pernille

 4. Uh Onkel Anne gav mig lige idéen til Maren som Wallsticker for jeg tror ikke det var det hun mente at selve dig skulle være på wallstickeren men…Fuck det ville jo sælge for vildt, jeg ville jo klistre dig op i hvert rum! Eller sengetøj! Der burde være en Maren butik, hvor man kunne komme ind og bare købe alt i Maren. Jeg ville arbejde gratis i butikken bare for at få lov til at sige : Beklager, de damer, men Maren Dolken er udsolgt, og der bliver ikke lavet flere. De ville sælge ville de. Jo de ville.
  Men go for it!.

 5. Jeg fik bare lige lyst til at fortælle alle dem, der er trætte af reklamer, at de kan slippe for dem ganske nemt vha. sådan en adblock-plugin. Det er virkelig nemt at installere og så slipper man for alle reklamerne.

  Så for min skyld må du såmænd gerne plastre din blog til med reklamer, for jeg ser dem alligevel ikke 🙂

 6. Maren, jeg tjekker dig ud lige meget hvad. Hvis man følger dig via. bloglovin, vil man alligevel ikke komme til at se reklamerne. Jeg elsker din blog, og synes du skal få lidt mønter ud af det.

 7. Hej Maren!

  Nu vil jeg også pippe med! Jeg er vild med din blog, og vil helt klart blive ved med at læse den, både med og uden reklamer !! :O)
  Hilsen Lykke

 8. Det er godt nok ikke meget, man får for at være ordgøgler!

  Sådan et par reklamer skræmmer ikke mig væk. Sæt dem nu bare på. Vi bliver hængene alligevel. Dine ord er for gode. Og de fortjener lidt mønt.

  Hvad sker der for JyllandsPesten? Det er da ikke i orden…

 9. GØR DET!
  Jeg kan sagtens se bort fra et par reklamer! Det bliver man hurtigt vant til når man læser dameblade – prøv bare at se Woman, Bazar etc. de er propfyldte med reklamer, hvis jeg kan se bort fra dem der, så kan jeg også det her – Just do it!

  Tak for en fantastisk blog, elsker at høre om børnene, smukke Allan og alle de andre ting du kan finde på at berige vores liv med 😀

  – Maj 🙂

 10. Hvis du kan tjene lidt ekstra skejser på det, så gør det da! 🙂
  Værre er det altså heller ikke! Det bliver jo ikke som i Vogue hvor det er svært at finde teksten.. 🙂
  KOM I GANG…. blev der sagt 🙂

 11. Efter at have læst om den der ad-block, gav jeg mig til at installere den. Men jeg nåede ikke langt, før min kæreste kom og spurgte hvad jeg havde gang i. Blev belært om, at hvis der ikke er reklamer på nette, skulle jeg måske til at betale for at læse min avis, blogs og hvad jeg ellers bruge min tid på at drøne rundt på. Men jeg kunne da bare installere den ad-block, hvis jeg syntes, sagde han.
  Følte mig pludselig meget asocial og usolidarisk, Skulle det være min skyld, at andre skal betale for at bruge hjemmesider?! Så hellere ignorere de reklamer og nyde alt det jeg kan surfe i. Ville ønske nogen gad reklamere i min butik – for ja, Maren, det er svært at få det hele til at hænge sammen som selvstændig…

 12. Interessant at få indsigt i den verden – 1600 kr. før skat rækker jo ikke til mange fornøjelser i hverdagen.
  Kan ikke huske om andre har spurgt om det før, men er der mulighed for at se nogle af de ting du har lavet af reklame?
  Og min mening: smæk da bare reklamer på siden, hvis du kan finde en der vil forgylde dig for det. Du slipper ikke for os faste læsere af dén grund. Hvis der samtidig kan komme flere give-aways (til mig), så har vi jo det perfekte koncept. 😉

 13. Du skal da bare gøre som du vil.
  Jeg ved ikke hvad du har fået for de tidligere kommercielle input, men dit indlæg om marshmellows var patetisk. Og den måde du forsøgte at lyde begejstret over deres opskrifter var ikke sjov at være vidne til.

  Hvis det er noget du vil skrive om, skal det være noget du brænder for og så skal du iø svine de ting der ikke holder, ellers forsvinder hele fundamentet.

  Du arbejder jo selv med reklame og må da medgive at den er sindsygt dårligt eksekveret…
  KOM OG GRILL VORES SKUMFIDUSER!

  Se vores opskrifter til grillen:
  Chokoladekage med Chamallow glasur
  Chamallow-Chokolate Chunk Cookies
  Chamallow Bites

  Ikke en eneste grill opskrift…

  Nåmen tilbage til virkeligheden.

  Gør som du vil, men keep it real!

 14. Jeg glæder mig til reklamen for glidecreme lige under indlægget om Smukke Alan 😀

 15. Yes, bring on the reklamer!
  En af mine Amerikanske venner postede denne artikel http://nyti.ms/ijo9d6 fra New York Times på Facebook i går, og det giver faktisk et meget godt indblik i hvad en blog evt. kan bruges til – og hvordan man kan tjene penge på sin blog.

 16. I´m all for it. Der er intet galt i, at tænke kommercielt og tjene på det, man er bedst til.

 17. Jeg lægger heller ikke mærke til reklamerne!
  Spring ud i det …
  🙂

 18. Du skal da i dén grad lægge reklamer ud på bloggen. Blog, lidenskab og frihed er gode, gedigne værdier, men penge er heller ikke at kimse ad. Den dag, jeg bliver spurgt (er endnu ung i blogland, skynder jeg mig at sige på en ikke-anstrengt måde), kaster jeg alle de reklamer på bloggen, som den kan trække. Husk: Because you’re worth it! 🙂

 19. Jeg fik for et par aar siden 7,000kr for en artikel i Femina – maaske var det helt ualmindeligt! Anyways, jeg synes du skal goere det et forsoeg og inkludere reklamer i din blog (som forresten er ret god). Du kan vel altid beslutte dig for at tage dem af igen, hvis du ser at det alligevel ikke var en god ide!?!

 20. Gør det dog!! Hvorfor dog ikke tjene lidt extra – det ville vi andre da også gøre hvis vi kunne!

 21. Reklamer er fine og det skader ikke og se på den. De er jo overalt på nettet i dag og er vi (læserne) trætte af at se på den, så findes der jo mange muligheder for at fjerne den – addblockers osv.
  Hop ud i det og se hvad der sker – du kan jo altid fjerne dem igen!

  PS: Facebook var også uden reklamer i meget lang tid forbi de ikke ønskede det for deres læser, men de har det nu og du hører ikke dem klage ($$$$$$!!!)

  /Michael

 22. Jeg mindes, at flere læsere gav sig til at have en mening om, hvorvidt jeg skulle have reklamer på min blog eller ej. Jeg mindes ord som sell-out. Først følte jeg mig lidt kendis-agtig, siden blev jeg gal. For jeg lægger timers og timers arbejde i at skrive ganske gratis underholdning. Jeg gør det først og fremmest af lyst – men det kan vi jo ikke leve af, vel.

  Jeg gav det et skud. Pillede dem af igen efter nogle måneder, fordi designet simpelthen var for grimt. De pebernødder, der dryssede ind på kontoen i alt for lille stil, kunne ikke opveje det. Jeg håber, at du kan finde en god løsning og vejen til betaling for det her.

  Du siger det selv. Vi arbejder ikke gratis. Og dette er et arbejde, for der er et produkt her, som virkelig mange læsere holder af. Claim it!

 23. Hej du.. fik ikke svaret på dit sidste indlæg, da jeg lige havde travlt med at blive læge, men efter en umådelig utilfredsstillende afslutning på 8 års ulidelige studier, sidder jeg nu her og er überklar med kommentarer 🙂
  Jeg er enig med de andre i, at du selvfølgelig skal tænke på dig selv og din økonomi, fremfor din “stolthed” omkring den reklamefri blog. Fuck nu det… det er bare noget vi har fundet på, og det bliver man sgu bare ikke mæt af. Altså.
  Det var så englen på den ene skulder (eller djævlen?), på den anden skulder sidder så djævlen (eller englen?? ja, jeg ved sgu ik lige hvem, der er hvem her), og siger, at jeg ikke skal sælge dig selv for billigt. Det kommer uden tvivl ikke til at være en pris, der svarer til det din blog er værd. Desuden synes jeg personligt, at det er pisse irriterende med blogadds. Det gør mig dog ikke for god til at overveje det selv. Er nemlig fra og med i dag det der arbejdsløs. Smager lige lidt på det, og I don’t like! Nå.. inden jeg får lavet en blog på din blog, må jeg hellere tage mit halvfulde hoved med op på puden, så jeg kan stå op i morgen, og se om jeg har fået en indbygget evne til at vide, hvad der er galt med folk. Så vil jeg nemlig gerne vide, hvad fanden der er galt med os bloggere 😉

 24. men altså hvad er der reelt at tjene på det reklamer??? anyone knows??

 25. Af sti’ af sted med de reklamer! Det er jo ikke ret svært at abstrahere fra… Og skulle et enkelt øje generes af de par bannere så installer dog et filter – det gør også Politikens hjemmeside helt læselig!

 26. Katrine Steinicke

  kom med reklamerne!

  og så vil jeg bare godt lige kommentere på det her: “Bøger tjener man ikke meget på, med mindre man er Hanne Vibeke Holst”

  Det er nok rigtigt nok…. men så skulle man være Hanne Vibeke Holst… og hvor nederen ville DET ikke lige være!!!!!!!

 27. Hvad med at tænke lidt kreativt, og evt. sælge indgående links i stedet, det er guf for google og andre søgemaskiner og meget mere værd for annononcørene og samtidig vedvarende. Dvs. når du skrive et blog om f.eks. børn og tøj så få nævn ordet børnetøj nogle gange link dette ord til en børnetøjswebshop, det er jeg sikker på de gerne vil betale en del for, da det bringer dem længere frem i søgemaskinerne. Har selv været med til at få netop en online børnetøjsbutik til at ligge nr. 1 i google på denne måde.

  Er samtidig selv freelance indenfor webdesign, animation og specielt flash, og ville da godt betale rimeligt for et par indgående links på netop ord som flash og animation….hvis det var muligt at få ind i et blog….hehe. Samtidig behøver folk jo ikke klikke på disse link, bare google finder dem, så er det meget værd.

 28. Hvis nu Maren havde spurgt: ´”Vil I holde op med at læse min blog, hvis der kommer reklamer på den?”, havde man som glad læser været nødt til at love dig evig troskab og kærlighed uanset hvad. Men det gjorde du jo ikke, fordi du er en klog kvinde inderst inde 🙂

  Du spurgte om, hvad vi syntes om ideen og fortalte om dine overvejelser. Og så fik jeg lyst til at give min mening til kende og har endda også oplevet, at den bliver taget alvorligt og kommenteret og tænkt over osv. Hvad mere kan man forlange?´

  Inspireret af Hougaard ovenfor: Det kan da være. du kan løfte niveauet lidt, så vi slipper for Pampers ned langs alle teksterne etc. Finde på noget der ikke er helt så irrriterende..? Jeg ved, du kan 🙂

 29. Go for it, Maren!
  Jeg vil så gerne læse den sidste side i den der bog, indbundet og med bagsidetekst og hele molevitten.

 30. Gør det, gør det, gør det! Både du, ungerne og Smukke Allan skal jo leve!
  Og nej, jeg synes ikke om reklamer, men jeg synes rigtig godt om din blog, så jeg kan sagtens abstrahere fra reklamer, bare jeg får mit daglige Maren-fix.

 31. jeg siger igen. You go girl.
  Du har jo været så smart at skrive så kvikt, at en vis for for afhængighed har forplantet sig. Jeg savner din daglige dosis, hvis jeg ikke får den. Smart, og nu skal du også høste lidt hvis det er muligt.

 32. Nu er jeg gået fra “Mjaaa, jeg er egentlig lidt ligeglad om der er reklamer eller ej” til “DO IT DO IT DO IT!” Der står klart mit navn på ét af de 23 eksemplarer af din graphic novel (ej hvor lyder det bare lækkert… mmm… graphic novel…)…
  Reklamer go go go! (bare du lover at der ikke bliver for meget redaktionel “se hvad jeg lige har fået ind af døren, en gulvskrubbe som både støvsuger, gør rent OG eksfolierer huden…and it looks good too”).

 33. Google betaler, du har vel råd til at miste et par læsere eller 20. Synes man skal støtte de bloggere der har reklamer, det er da det mindste man kan gøre.

 34. Fik lige et ekstra argument for at være imod reklamer og productplacement: Beo-godtekassen som godt nok har fået al den omtale, den overhovedet kan bære. Og der er åbenbart rigtig mange bloggere, der har fået den.

  Det synes jeg altså er liiiiidt irriterende (sagde hende den misundelige, but you get my point:-)

 35. Den anden smukke Allan

  …eller Marens lange nosser. Jo jo, dem laver vi stadig. De sælger som varmt brød. Men ikke som wallstickers…

 36. Den anden smukke Allan

  Nu tror jeg, jeg skal gå i seng…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s