Modeblogs og zumba

Jeg fatter simpelthen ikke modebloggere. Men altså, de fatter nok heller ikke mig, og jeg forestiller mig, at de betragter mig et myrekussehår i niveau over dem, der går klædt i batik og vasker deres hår i tang.

Derfor er det enormt fristende at grine hånligt og pege fingre af, at de står der på fire identiske billeder efter hinanden og prøver ikke at lave for meget pikmund i deres skjorte fra blabla og blabla.

Men jeg ved jo godt de ikke er gæs.Hverken modebloggerne eller deres læserne. For eksempel stormlæser min søster hele verdens modeblogs hver dag. Og hun er ikke dum. Hun er antropolog med speciale i mode og kan fable i timevis om alle mulige teorier om, hvorfor vi går klædt som vi gør, hvordan vi påvirker hinanden og hvorfor piger med næsten-pikmund på fire identiske billeder får folk til at sidde klistret til skærmen. Altså ikke mig. For jeg fatter det, trods søsterens lange monologer, stadig ikke.

Ind i mellem prøver jeg at læse en modeblog (for det virker som om man ikke er en rigtig kvinde, hvis man ikke følger med i mindst én modeblog). Men får det hver gang sådan lidt HOLD NU KÆFT med hvad du har på, jeg er sgu da ligeglad. Også med hvor du har købt det. Hvilket mærke det er. Jeg kom ikke længere i mærkemanien end Ball og Lacoste. Skal vi blive enige om, at jeg er bagud? Tror måske jeg skal justere min indstilling til genren modeblogs før jeg kigger forbi dem igen …

Jep, det gør jeg. I næste uge. Måned. Til jul. Så kan jeg samtidig tage mig en prøvetime i zumba uden at tænke en eneste lille bitte vittig tanke. Tænker der er flere ting, jeg kan spare sammen til FORDOMSFRI UGE. Kom frit frem med forslag!

PS. Håber så i øvrigt ikke de forvilder sig ind på min blog, for så ville jeg da kun høre dem råbe: HOLD NU KÆFT med de børn. Vi er sgu da ligeglade med hvad de siger og hvordan de skider. Og hvis du render rundt og forestiller dig, at din mand er pæn, så skulle du bare se min!!

… Pfff bare fordi de har nydelige kærestemænd, der udmærker sig ved både at købe nyt tøj oftere end hver andet år og klipper deres hår før det når Poul Kjøller-længde.

40 responses to “Modeblogs og zumba

 1. Haha!
  Jeg elsker dig og du er min Gud!

 2. Dig som modeblogger? hmm? Jeg er i tvivl, for ja, gu fanden gider jeg da godt at se billeder af dig i lårkort, men hvis ikke ordet fisse eller pik fremstår i indlægget, så er det ikke dig. Eller , altså. Dit sprog Maren, det er rent faktisk derfor jeg er her. Dit sprog er for mig, hvad alverdens modeblogger er for din søster. Men ja få styr på dine fordomme, det er vel klogt nok.

 3. Åh, Maren, for satan, du er bare sjov! Det er en ganske nøjagtig beskrivelse af mit forhold til modeblogs. PS. MÅ man overhovedet komme i nærheden af en modeblog, når ens kæreste synes, træsko er dejlige at gå i og sokker i sandalerne er godt, fordi det er behageligt og i øvrigt står ræddi godt til Wrangler-cowboybukserne med mode-ukorrekt hængerøv? Hva’? Er der dispensation fra en evt. regel, når man ligger og roder med segmentet “Mænd fra Midtjylland”, hvor ovennævnte anti-fashion statements er mere reglen end undtagelsen? Eller er jeg bare mode blog-doomed?

 4. Er mindst lige så clueless som dig Maren hvad angår mode, men faldt over The Satorialist (Annamette linker bla til ham) og af en, vist nok über-mode-blog at være, er han befriende fri for pikmund og købt-der-og-der-bla-bla, men viser smukke billeder af mennesker med fed gadestil til stor inspiration og nydelse for en modetumpe som mig…

  Line

 5. Er der to ting jeg ikke vil være når jeg bliver stor så er det modeblogger og madblogger…

 6. Må man ikke tænke vittige tanker, mens man danser zumba? Jeg prøvede det af en kvart sæson, og jeg fik motioneret mine grinemuskler allermest, men det troede jeg var meningen – det er vel sport?!

 7. Jeg læser modeblogge, men er egentlig ikke interesseret i moden.. Det er mere personen bag som jeg finder spændende. Jeg shopper selv kun hos HM og Ellos stort set og der er altså meget begrænset af tøj der 😛

 8. Katrine Steinicke

  hvad ER en modeblog?

  Seriøst… jeg fatter ikke mode… og jeg fatter slet ikke hvordan man kan lave en blog om det? hvor kedeligt og intetsigende kan det blive?
  Er det ikke bare en lang reklamesøjle for tøj der alligevel kun ser godt ud på en halv promille af jordens befolkning?!

  Er der i øvrigt nogen der kan komme med et link til sådan en modeblog, så jeg kan se hvad det går ud på? 🙂

 9. Jeg har aldrig kunnet råbe mere “HØRT!” til noget, end til det her blogindlæg. Det er bare tøj. Fat det nu.

 10. Jeg følger ikke med i nogen modeblogs, men gad egentlig godt. Jeg er nemlig på barsel og min verden opleves gennem alt det jeg kan læse på min telefon (som jo kan betjenes med een hånd!!). Bottom line: kan du ikke få din søster til at anbefale nogle læseværdige blogs.

 11. Muligvis er vi ude i et gæsteindlæg fra Søster Uthaug om modeblogs … jeg hører hende ad. Hun læser ikke så ofte min blog. Hun kan ikke holde mit pis ud. Vi forstår det begge to godt.

 12. Jeg læser tonser-mange modeblogs… Kender også et par stykker der selv har én… Jeg ved egentlig ikke hvorfor de blogger, men jeg kunne forestille mig at det er lidt de samme grunde som andre blogger… Fordi de ikke kan lade være! Jeg har en overflod af ord som jeg skal ud med, om alt muligt! De har en overflod af ord (og billeder) om deres stil, deres hverdag, deres mad… forskellen er bare at der er eks. er ca. 20.000 x flere mennesker der vil høre om deres stil, hverdag, mad end der er om mine ‘altmuligheder’… Når det så er sagt så eksporterede DK for 21,8 milliarder kroner “beklædning” i 2010, en stigning på over 11 % i forhold til 2009, så det er unægteligt et område under udvikling. Derudover er der mange bloggere der har formået at udnytte de tarvelige “jeg ser ikke ind i kameraet for jeg ved slet ikke at det er der”-poses til business, enten i form af egen virksomhed, men også som en vigtig del af deres CV.
  Så hvis du gerne VIL læse modeblogs, så kan ovenstående måske hjælpe dig lidt derhen af, eller hvad?! Måske ikke?
  Zumba kan jeg ikke hjælpe dig med… Har prøvet det….

  Til Tine: gå ind på Looklab.dk,dér er der flere bloggere under ét tag, der kan du surfe de forskellige indlæg igennem og læse det du synes er spændende. Der er lidt blandet! Ellers kan jeg anbefale emilysalomon.dk og presenting.dk. De handler lidt om mode men meget om alt muligt andet også!

 13. Av, undskyld romanen! og denne her irriterende efterkommentar!

 14. Jeg har haft en pænt voldsom modeallergi, siden jeg for en del år siden fik forvildet mig ind på Jubiis mode-, stil og shoppingforum, også kendt som Style over Substance. Her blev jeg nemlig belært af yderst modebevidste 18-årige om, at det er et spørgsmål om AT PRIORITERE, når man vælger t-shirts til 2.500 kr. stykket. OK, godt så, jeg er nødt til at løbe, for jeg har prioriteret en citronmåne og æggeuret ringer.

 15. Åh men jeg er så enig! Hahahaaaaaaa, skægt! :o)

 16. Jeg elsker modeblogs! Og dig! Modeblogs er en fabelagtig måde at tjekke tendenser ud på, og så er det fedt at man kan klikke sig ind på lige den modeblog man synes passer mest til ens egen stil – fremfor at købe et dameblad til mellem 35- 60 kr, der enten har for damet, tøset eller for dyrt tøj. Siden jeg begyndte at kigge på modeblogs har jeg sparet de fleste af mine dameblade væk, og siden jeg begyndte at følge med hos dig og andre vittige kvindfolk har jeg sparet resten. Nu er jeg begyndt på madblogs, så måske behøver jeg aldrig investere i en kogebog mere .. ahh!
  Men du har fuldstændig ret, meget af det er da også “Jeg kigger ned i jorden, mens jeg har hænderne i siden og ser meget modeagtig ud”-poses, men der er heldigvis også nogle rigtig fede derude med meget mere indhold! Foreksempel http://sofiesblog.looklab.dk/, som altid storsmiler på sine billeder, eller http://www.fierceogfattig.dk/ som er fantastisk meget nede på jorden, eller http://s-u-s.dk/ som får mig til at fnise gang på gang.
  Humlen af det hele er bare, at jeg ælsker blogs! Men hvis jeg skulle vælge én blog at læse resten af mit liv, så blev det nok din. Du er for sjov, også for os der ikke har unger (men jeg har en mand som jeg synes er smuk, men som kun bliver klippet, når pandehåret er i vejen for udsynet til computerskærmen og hvis garderobe kun jævnligt bliver fornyet af mig eller mor).

 17. Nå ja, og Komfurkosmonauten; det ER et spørgsmål om prioritering, men de fleste modeblogs er heldigvis skrevet af helt almindelig studerende på SU-budget, som er knaldgode til at finde de bedste tilbud i H&M og til hver en tid vil vælge øl, citronmåne og en genbrugskjole fremfor en 2500,- T-shirts. Jeg synes det er synd, at du sådan er blevet fejet ned af en skide 18-åring (sagde hende på 21), men du virker heldigvis ikke som typen der græder snot over det og hvis du samtidig kan lave verdens bedste citronmåne er der vidst ikke noget at vær ked over der. Respekt for modeblogs og respekt for dem der ikke gider det!

  • Du har ret, jeg græder langt fra snot. Og ja, det er da et spørgsmål om prioritering, men jeg bliver bare sådan lidt urtekusse og batikagtig, når jeg får den besked af en 18 årig, der ikke skal sætte et kæmpe tøjbudget op imod obligationslån, flaskegrøn Berlingo og mad i munden på 3 unger. Og får stor lyst til at råbe PIK! ud over alle modedullerne, for jeg kan bare ikke se vigtigheden af den prioritering – jeg er jo et helt andet sted i mit liv. Og så har jeg bare aldrig forstået mode.
   Men jeg har dog fortrudt, at jeg, som den eneste, ikke meldte mig til hårpleje og hygiejne på ungdomsskolen. Sådan noget hævner sig , når man pludselig står med to små prinsesser, der godt lige vil franskflettes i en fart. Og som spørger, hvordan man bruger et glattejern. Og hvorfor vi i øvrigt ikke har et. Det kan da godt være, at jeg trænger til et wellnessophold på en modeblog eller to …

   • Naaah, det skal du ikke være ked af. Jeg har været der, og det eneste jeg fik ud af det var skoldede lår, fordi vi absolut skulle dampe vores ansigter over en skål med kogt vand. Og så glæder jeg mig i øvrigt til, at min højeste prioritet bliver at proppe mad i x antal skønne unger fremfor at finde sejt tøj. Bortset fra måske sejt tøj til dem.

 18. Personligt er der en lang række interesser jeg forstår lige så lidt, som Maren forstår sin søsters tøj-fetich.
  Nævner i flæng: Kongehuset og andre royale, rødvin, rentetilpasningslån, religion, dansktoppen, modelkonkurrence-programmer og alt hvad der har med dans at gøre.

 19. Maren, hvordan har du det så med at vi er nogen som elsker modeblogs (ikke alle, men Looklab-pigerne er nogle af favoritterne) OG vi elsker Marens blog på samme tid?
  Jeg kan ikke undvære den inspiration som nogle af modebloggerne giver mig til min egen personlige stil (og JA, jeg elsker tøj, sko og tilbehør – det gør de fleste kvinder da!) og jeg kan heller ikke undvære din humor.
  Begge dele giver mig noget som får mig til at vende tilbage igen og igen….ligesom Ferreo Rocher og Toffifi!

 20. HVis du gerne vil læse en modeblog, som giver en blid overgang til alt det der med mode, og som samtidig er allerhelvedes selvironiske omkring deres blog, synes jeg du skulle besøge S-U-S.dk

 21. Jeg er også antropolog og læser en sjælden gang modeblogs af samme grund som jeg jævnligt læser mor-blogs, nemlig den at jeg simpelthen ikke forstår, hvad der får yngre kvinder med liv, der tilsyneladende ligner mit til at skrive endeløse beretninger ud i cyberspace om forårsmode fra HM eller lille gyks savl og motoriske fremskridt. Vil I ikke nok forklare mig, hvorfor er det fedt, henholdsvis at skrive og at læse?
  Det skal på ingen måde forstås nedgørende eller fordomsfuldt – jeg forstår det bare ikke. Tænker ALDRIG at det vel nok ville være fedt at tage et billede af mig selv og lægge på nettet, når jeg selv synes at jeg har klædt mig smart eller at det kunne være sjovt at delagtiggøre en større læserkreds i min datters tre nye ord eller min kærestes indsats på hjemmefronten. Faktisk synes jeg at det er så mærkeligt og fascinerede (sådan er antropologer) at jeg flere gange har leget med tanken om at forske lidt i det og skrive en artikel om det eller noget. Men altså HVORFOR?
  Og jo, jeg synes også at Marens sprog og flow er skønt og mundret – og at pigerne og manden ser skønne ud. Helt bestemt 🙂

 22. Til antropolog Caroline

  Jeg blogger for at få et netværk og være del af et fælleskab. Både manden og jeg læse blogs, vi er begge på fornavn med Linda (blogsbjerg) Anne (o’manne ligth), Stine (stinestreget), superhelstemor (som desværre ikke har et fornavn) og Maren (lige her) – altså de kender ikke os, men vi synes de er inspirerende og så er det, for os, et godt sted at starte div. drøftelser og diskussioner.
  Jeg håber, at blognetværket (som endnu er småt) kan hjælpe mig, hvis jeg engang skal være selvstændig, have nye idéer eller hjælp til noget. Og så passer blogstilen fabelagtigt til min slags, som har fokusevne som en guldfisk, man behøver med andre ord ikke at kunne læse 800 sider tung litteratur for at være opdateret på alle mulige tendenser og følelser.

  //FruForstad

 23. Husk nu at Zumba ikke findes… det er bare en undskyldning for lave noget andet i 2 timer…!

 24. Helloo! Jeg læser modeblogs og altmulige-blogs som din. Det kan sagtens kombineres! Jeg er flad af grin, når jeg læser din blog, og fint inspireret når jeg læser modeblogs. Win Win? I think so yes. 🙂 God dag!

 25. Jeg læser aldrig modeblogs, men hvis du skulle forvilde dig ind på emnet, må du love mig at lårkort omtales som “en fissekort/pikkelang lille sag”….og andet i den dur….så lover jeg at læse med.

 26. Hey Maren – Jeg vil sgu donere en Zumba time til dig og dine ligesindede hvis du er frisk på det. Du må invitere et helt hold af dem du har lyst til så skal jeg nok instruere og fodre alle dine fordomme. Vittige tanker er usandsynligt velkomne – instruktøren får dem selv fra tid til anden når nyt materiale lander fra Zumba coorporation, og når man sender en kærlig tanke til den amerikanske dame der certificerede undertegnede og bad hele holdet passe godt på den GAVE guden af Zumba, Beto, har givet verden!

 27. Altså, helt ærligt, siden det billede m anklerne har jeg faktisk betragtet dig som en slags modeblogger. 1) Du havde sko på – med HÆL!!! 2) Du havde kjole på (altså noget tøj – altså noget med mode – altså lissom modebloggere har) 3) Jeg tør vædde på du shaver ben… ergo: Du er kun et myrekussehår fra at være modeblogger i min bog!!!
  KH Lisbeth
  P.S. Pikmund??? Vidste jeg ikke der var noget der hed – lyder faneme ulækkert – og dumt på blondine-måden!!!
  P.P.S.: Don´t get me startet on Zumba. Når de i reklamen siger “This is a Zumba-body”, så vil jeg sagsøge nogen for en masse millioner. Nu har jeg danset (=hoppet/vraltet) Zumba i et godt års tid – og min Zumba-body er fucking langt fra det de kalder Zumba-body… Hvis jeg sku sige This is a Zumba body og vrikke på den måde de gør samtidig, ville mine ord blive overdøvet af flæske-flapren!

 28. Kom i gang med modeblogs: http://powersnaps.wordpress.com/2009/11/26/aftenens-outfit/ – det er bare herre svedigt!

 29. Jeg er vild med din blog, Maren, både børn, mand og halløj er super underholdning.
  Jeg læser også mange modeblogs, både de helt unges, (let, hurtig skimning med scroll på) og de andre, lidt mere jævnaldrende med mig, der har lidt mere substans og relevans for mit vedkommende.
  Jeg tror de gør det, mest for deres egen skyld og interesse, men bestemt også fordi efterspørgslen er der. Jeg synes det er super fedt jeg ikke behøver at tæske rundt i alverdens butikker og læse tonsvis af modeblade ( Sorry, thats my addiction) for at få mit fashionfix.
  Jeg har har aldrig helt forstået trangen til at skrive pik, fisse og kusse i en lang uendelighed, men derfor kan jeg jo godt finde det underholdende og morsomt af og til. Jeg gør det bare ikke selv.
  Det handler vel om at vi som mennesker er forskellige, og at du har din “passion” i Smukke Allan, 3 skønne “blomster” og et “pik-kusse-fisse” frikort til din blog. Og de andres interesse ligger i mode.
  Der er vel bare ting vi ikke behøver være enige om…. Gensidig respekt kommer man langt med, og gudskelov alle ikke skriver om det samme 🙂

 30. @Mette: Hvor i landet findes det hold og hvor mange zumba-ignoranter er der plads til??

 31. Jeg bor i Hvidovre – jeg kan nok låne en sal hvor der er plads til 20-25 stykker.

 32. Skønhedsblogger melder sig her *vinker rundt*. (og nej jeg er ikke modeblogger, men skønhedsblogger må vel være endnu værre. “Se mine læber og min trutmund med ny læbestift på”)

  Se nu kommer jeg lige og udfordrer dine fordomme. For det første fordi jeg læser din blog i forvejen. Jeg har en bred blogsmag, der inkluderer alt lige fra kommunikationsblogs, over skønheds- og modeblogs til blogs som din og Anne-Mette. Og alt muligt andet.

  Og nej, jeg råber ikke “Hold nu kæft med de børn”, for jeg er for faen 32 år gammel og selv mor.

  Jeg har faktisk overvejet mange gange at blive modeblogger sammen med Helene, som jeg laver Pudderdåserne med. Vi synes verden mangler flere fede modebloggere som os (fede forstået i ordest absolut bogstaveligste betydning). Men indtil videre nøjes vi med at skrive om skønhed, makeup og hudpleje. Og ja, det er da mega-dåset, men vi bruger i Danmark næsten 10 millarder hvert år på skønhedsprodukter. Så skulle vi da gerne have nogle steder at få seriøse råd om skidtet. Det er jo ikke fordi, vi kan regne med at modebladene giver os det (*Host-copy-paste-af-pressemeddelelserne-host*). Og ja, jeg ELSKER dullegrej og mærkevarer, and I’m proud.

  Så kig forbi, hvis du tør.

  Så vil jeg til gengæld melde mig i koret af Zumba-fornægtere. Omend det kun kan blive bedre end det motionshold, min fysioterapeut fik meldt mig til i sidste uge. Jeg tror, han fik trykket på en forkert knap, for holdet var for ældre invandrerkvinder, der går med tørklæde og skal kunne træne uden mænd kan se dem…

  Det skræmmende er, at jeg har sjældent været så øm i min krop! Det siger nok mere om mig, end det gør om dem…

 33. @Katja: Underligt nok (midt i mine fordomme) læser jeg ofte skønhedsblogs og kender også godt din. Den slags blogs er jo informative. Og jeg skal jo bruge den viden I har, så jeg ikke skal prøve fyrre hår/hud/hæl-produkter og løbe rundt til hundrede forskellige butikker. Næ, jeg køber bare det I siger jeg skal købe … på nettet.
  I min verden er den slags skønhedsblogs noget helt andet end fire-indentiske-billeder-med-verdens-kedeligste-tekst. Men der er nok noget tang-folk, der vil opponere mod det.

  Men jeg tager jo også fejl med modeblogs – min søster har mig under behandling pt og der kommer en flok links snarest siger hun.

 34. Kan være man skulle give Zumba en chance også så…

  Altså de gode modeblogs er jo ligesom de gode skønhedsblogs bare med tøj. Hjælper dig til hvad der er godt og skidt at købe og giver inspiration til hvordan du styler det (det er her billederne kommer ind i billedet).

  Jeg elsker dem, fordi de- i modsætning til magasinerne – er opdateret på, hvad der er i butikkerne lige nu. Bladene er månedsvis bagud på grund af de lange deadlines. Og jeg elsker at se dagens styling, hvor jeg finder inspiration.

  Mit problem med modebloggerne er at de er for unge til mig og min smag. Jeg mangler lidt mere bredde og nogle med en mere voksen stil, som jeg bedre kan forholde mig til.

  Så den der liste må du meget gerne dele!

 35. Marie Louise Seidelin

  Jeg ved ikke, om man kan kalde den en modeblog, men jeg elsker http://esmeandthelaneway.blogspot.com/. Den er ikke dansk og det var bare en blog, jeg faldt over, men jeg bliver ved med at vende tilbage til den, fordi jeg elsker hendes vintage pin-up-æstetik. Og så bliver jeg lige nødt til at gøre opmærksom på Lianas Paper Doll Blog: http://www.joechip.net/liana, hun har godt nok lige taget ferie fra sin blog, men hun er en tryllekunstner med de farveblyanter!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s