Gæsteblogger: Min Søster

Min storesøster er antropolog med speciale i mode. Som modvægt til mine herlige fordomme over for modeblogs, skriver hun følgende:

Kære søsters bloglæsere.

Til både dem der elsker og hader modeblogs, her er nogle af dem jeg læser:
Udenlandske:
thesartorialist.blogspot.com (mr nr1 streetblogger)
garancedore.fr (hans franske kæreste)
stylebubble.co.uk (engelsk/Hong Kong-pige med avantgarde/aparte stil)
thestylerookie.com (teenagemodeblogvidunder)
hanneli.com (norsk model med god stil)
froufrouu.com (funky engelsk designer med eget udtryk)
karlascloset.com (amerikansk pige med mærkelig og alligevel dragende stil)
advancedstyle.blogspot.com (gamle damer)
mistermort.com (folk på loppemarkeder)
vanillascented.freshnet.se (norsk pige med virkelig god smag)

Danske: (alle sammen ens…)
anywho.dk
passionsforfashion.dk
afashiontale.dk
presenting.dk
whynotblog.dk

Blogportaler:
rodeo.net (flere kloge modeblogs, hvor de også er kritiske!)
freshnet.se
bloggersdelight.dk
bloglovin.se
looklab.dk
faksimile.no

Og ja, søster har ret, jeg checker råddent mange modeblogs ud. Jeg gør det fordi jeg får det samme ud af det som alle andre: Inspiration, en følelse af at jeg kender og “connecter” med den der blogger, og så er det også en slags legitim voyeurisme. Men jeg bruger også blogs til noget fornuftigt. Der er nemlig ikke særlig mange innovative bloggere, ikke i Danmark ihvertfald og det bruger jeg til at skabe et mønster over både cybermodeadfærd og stiludtryk i den virkelige verden. Sammen med det jeg ser på gaden, det der vises på catwalken og i modemagasinerne, bruger jeg blogs til at lure på trends. Lige nu venter jeg f.eks. på at se hvad der sker med sorte lædershorts, panamahatte og farven gul.

Jeg ved ikke om jeg kan sige noget hurtigt og klogt om, hvorfor folk blogger og læser blogs. Det er meget komplekst og bliver meget nørdet. Men det der foregår med blogs har at gøre med den demokratisering af information, der foregår i disse år. De magtmonopoler for information, der har eksisteret i hundreder af år, er faldet. Alle kan lave en blog, kommentere på blogs og poste en nyhed før tv og aviser. Og det gør vi. Desuden lever vi en en celebrityfikseret tid, hvor det at være en succes og lykkes indebærer medieeksponering. Det tror jeg også, opblomstringen af blogs hænger sammen med.
Ikke søsters blog naturligvis 🙂 .

Og det passer forresten ikke, at jeg ikke læser den. Jeg læser den bare i klumper, for på samme måde som hun kan høre på min vejrtrækning, hvornår jeg lyver, kan jeg se på den måde hun skriver fisse på, hvornår hun lyver. Og så tager jeg en pause. Men hun er jo genial og sjov og klog, så en uges tid eller to senere læser jeg lidt igen.

 

6 responses to “Gæsteblogger: Min Søster

 1. Takk for gode tips!! Av alle dem som ikke er interessert i mote, er jeg den som er mest interessert i mote 🙂

 2. Velkommen til Marens søster. Jeg troede at jeg ikke interesserede mig for mode, men det fandt jeg så ud af at jeg gjorde, men nok stadigvæk mest på den sjove måde. Det er som om mine øjne fokuserer på andre ting. Hvis jeg var med til sådan et modeshow så ville jeg sidde og fnise fordi mine øjne ville se alt det alle andre ikke ser. Det kan også kaldes for at have sans for detaljen. På min lille søgning som jeg lavede for at kunne skrive noget sjovt, der fandt jeg en solgul farvet kjole faktisk, som nu er med i mit nye blogindlæg. Sammen med noget andet også. Fordi min kommentar gik hen og blev et blog indlæg. Så tak for det.

 3. Tak til Marens søster. Jeg elsker folk der nørder sig kloge og modeblogs der fylder så meget for så mange er da et oplagt studieobjekt. Jeg ved ikke noget om mode, men jeg kender flere der på den ene eller anden vis lever af at gætte hvad der bliver det næste. De kan sjældent rigtigt bruge bloggerne (i hvertfald ikke de danske) men det tror jeg almindelige mennesker kan, netop fordi bloggerne er ret almindelige piger der går i tøj som ofte også klæder andre. Bladene med deres brug af modeller med umulige mål og evige jagt på noget anderledes dur ikke for mange for dels er moden for mærkelig og dels er bladet længe undervejs. Når alle lige pludselig vil et eller andet er de derfor ikke med på trenden.

  Det med gult og panamahatte tror jeg allerede er en trend. Min lille vestjyske by vrimler med piger der ser sådan ud og det klæder dem detsværre ikke bedre end lårkort klæder mig.

  Og berømthender. Jammen den danske blogverden er da ekstremt snobbet. Hvis du er et eller andet ved en eller anden slags musik og råber det ud over din blog har du næsten automatisk success. For mig er det mere interessant hvordan mennesker der ikke i forvejen er modeller, forfattere eller gift med en rapper kan opbygge en success og det er jo lige netop dét mange af de danske modebloggere har formået.

 4. Mange tak til Søster Gæsteblogger!

 5. Jeg må på det varmeste anbefale modebloggen WhoAny (http://whoany.blogspot.com/), som et frisk pust i modebloggerverden – og så kan de skrive!

 6. Og hvad er det så liiige en panamahat er?
  Tja kan opskriften på hyldeblomstersaf, roulade osv vidre i hovedet men mode bliver nok aldrig det område hvor jeg kan begå mig. Tak for jeanes og ensfarvede t-shirts.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s