Om at blogge

Fik netop sendt dette link til Uden Relevans, som skriver et indlæg om hvem der er ægte bloggere og hvem der ikke er. Hvem der er polerede og hvem der er kedelige.

Og så går vi alle amok i kommentarsporet.

For Uden Relevans tager selvfølgelig konkrete blogs op og putter dem i de forskellige kategorier. Funny funny funny. Altså bortset fra, at jeg er puttet i den kedelige og polerede kasse. Blandt andet fordi mit billede er photoshoppet helt op i røven (true). Og fordi jeg lever af at skrive, så alt bliver så nydeligt, når jeg skriver. Jeg laver for få fejl. Jeg provokerer ikke. Jeg sætter ikke noget på spil. Siger han.

Uden Relevans har ret. Min blog er ikke altid den absolutte rå version af mit liv. Og jeg er misundelig på dem, der kan gøre det. Nemlig de anonyme bloggere. De har en frihed, jeg ikke har. For jeg kan ikke lave svineren på Smukke Allan, når jeg synes han er verdens største idiot. For det er forholdsvis dårlig stil at hænge sin kæreste ud offentligt, bare fordi han skal til Roskildefestival uden at man synes, han har sparet alenetid nok op til at feste i en uge. Jep, sådan er det i småbørnsfamilier, noget for noget eller du får hug! (Muligvis vil jeg dog tillade mig at lave et bitterfisseindlæg på ham, når han er af sted, da han jo alligevel vil være for stiv til at stoppe mig).

Mine børn er også så store, at de ikke vil have, jeg skriver hvad som helst om dem. Ja, vi er ude i, at jeg skal spørge dem om lov først, har man hørt mage?!

Derudover synes jeg det er svært at fortælle om ting, jeg er virkelig virkelig ked af, når jeg nu sidder der og er glat på et billede på bloggen. For hvad nu hvis jeg møder jer nede på gaden og I så siger ”nåårh, det er også synd”, så begynder jeg jo og tude og jeg hader virkelig virkelig at tude offentligt.

Men for at lette lidt på sløret, så er der en ting her på bloggen, jeg har tænkt længe på. Noget, der nager mig lidt. Noget jeg går og venter på. Og det er, hvornår bøtten vender. Hvornår har jeg fået så mange læsere, at folk begynder at synes, det er ucharmerende?

Jamen lige som med Jyllands Posten, kan I huske det? Der var engang, hvor de var sådan en middelstor jyde-avis, som prollede lidt rundt i Jylland. Pludselig fik de succes og bredte sig til Sjælland og alle syntes, det var gevaldigt hyggeligt og selvfølgelig undte vi dem succesen. Altså til de blev mega store og skulle have et stort fort som hovedkontor og ting. Puha, så fandt vi janten frem og pegede fingre, for så var de jo ikke bare en hyggelig jyde-avis mere, men en mastodont, der troede de var noget.

Det er derfor jeg har betragtet mit stigende læsertal med både stor glæde, stolthed – og en rynke mellem brynene. Klart vil jeg gerne have læsere, uden læsere er blogging kind of pointless. Klart vil jeg gerne have mange læsere. Ved endnu ikke helt, hvad jeg vil med den her blog. Men når jeg finder ud af det, er mange læsere helt sikkert kun en fordel.

Uanset kommer der et tidspunkt, hvor janten kommer frem. Jamen det gør den. Altid. Jeg gør det også selv. Er ikke engang ude på at kaste mudder efter det danske folk, for jeg er ikke en skid bedre selv. Da jeg først læste Stine Stregen, kunne jeg næsten ikke rumme, hvor dygtig hun var. Samtidig med jeg sagtens kunne forstå, hvorfor hun havde en million læsere, var det næsten ikke til at bære. Åh, jeg prøvede virkelig at finde fejl og mangler hos hende. Det gik ikke så godt. (Kender I det, please?). Var faktisk nødt til at skrive til hende til sidst.

Skrev noget a la: Kære Stine, du er fantastisk. Jeg hader dig.

Hun tog det pænt.

NÅ. Jeg tror jeg vil tænke lidt mere over angsten ved succes – og ulemperne ved det. Og vende tilbage til emnet. Mens jeg venter på, der kommer noget relevant, vil jeg faktisk med en venlig hilsen til Uden Relevans lede efter et andet billede, hvor der ikke er blæst så meget lys i fjæset på mig, at jeg ikke er i besiddelse af et eneste ansigtstræk (man sjovt nok er seriøst meget pænere, når man ikke kan se dem). For jeg synes egentlig heller ikke de holder. Dem der har hørt mit foredrag, ved godt hvorfor – og de ved også godt hvilket billede, jeg burde lægge på, ikke sandt?

36 responses to “Om at blogge

 1. Du er sgu sød og dygtig! Det skal nok gå alt sammen – som man siger.

 2. Jeg synes PhotoShop holder. Går bare og venter på den nye IRL version, som kobler Spot Healing Brush Tool til mit badeværelsesspejl.

 3. Spørgsmålet er, om det omtalte indlæg af Uden Relevans er en slags Jante?

 4. Jeg synes så ikke, du skal ændre noget pga. et ,,popularitetskritikindlæg” på en anden blog. Hvis du skider højt og flot på at tækkes blogsfæren, er det måske netop, du taber i popularitet. Personligt forbinder jeg ikke ærlighed med at sælge ud af de inderste problemer. Så føler jeg mig som voyeur, og faktisk tror jeg, du er populær af den grund, for der er (heldigvis) ikke realityiscenesættelse hos dig. Indlægget hos Uden Relevans er også lidt sjovt, fordi præmissen er at finde to og kun to yndlingsblogs… Lidt som at lave venindeliste tilbage i skoletiden.

  Hilsen Caroline

 5. @Line: Hehehe, du har ret Line, det er en morsom præmis. Tror ikke jeg kan ændre så meget på min blog, den er jo som den er. Og jeg skriver jo som jeg gør. Men derfor er photoshopbilleder syge alligevel:)

 6. IKKE. ÆNDRE. NOGET!

 7. Heller ikke photoshopopirøvenbillede? Hey, jeg har faktisk et billede, der er blevet photoshoppet så meget, at mit øje ser virkelig mærkeligt ud …

  • Hvis du absolut skal smide noget ind så smid da det billede der findes med dig hvor du har en rød samisk dragt på. Der er du fin. Jamen det er du på alle, også på det billede du har hvor du stirrer helt vildt. Og fin er altså ikke negativt ment. altså. Fordi det er der jo nogen der tror.

  • Nej, heller ikke billedet – det ser man jo kun første gang, man besøger siden. Derefter læser man bare … og bli’r glad af det! Bloggerens udseende er da så evigt ligegyldigt! Men lige bortset fra det så vil jeg da gerne se det med øjet … men så skal det sgu osse se virkelig, virkelig mærkeligt ud!

 8. Jeg er helt enig med Line og synes ikke, du skal ændre noget. Jeg er slet ikke sikker på, jeg forstår det der ærlighedsbegreb i forhold til blogs – med mindre, der er mange blogs, der i virkeligheden er fiktion?

  Jeg er i det hele taget så pissetræt af den der holdning, der er begyndt at sprede sig med, at De Store Blogs er mindre fine. Der er sgu da en grund til, at du og andre er blevet så populære. Folk skal sgu bare holde deres misundelige kæft.

 9. nu ved vi jo osse alle sammen godt, at du ikke alene er en ÆGTE blogger, men så ÆGTE, at alt, hvad du skriver på din blog er sandt. Så sandt som det er dig, der skriver, der også er afbilledet på bloggen, så sandt som Uden Relevans virkelig viser kant, når han med kæberne i sit anonyme kranium råber op, hvem der er rå og/eller sjov og interessant. Alt er jo virkelig virkeligt herude, det ved vi.
  bull. fucking. crap. (if you had asked me)

 10. Åh det der indlæg fra Uden Relevans, som jeg jo på den ene side gode kan li, og på den anden side ikke kan li.
  Hvor fedt er det lige at blive kaldt for ægte, når dem som man har hængende på væggen (Hvilket jeg jo ville have hvis jeg var teenager) på samme tid bliver hængt ud som værende photokloner af virkeligheden. Måske verden ville have set anderledes ud for mig hvis ikke jeg havde set jer i virkeligheden, og ikke havde set det billede du omtaler. Jeg synes jo bare at du skal være dig selv. På bloggen, og kan man filtrere fisser og pik og sådan kan man jo sagtens se den sårbare kerne. Det står tilbage. Men altså din skrivemåde er jo på den måde at du skriver noget du mener, og så pakker du det ind i at du jo virkelig ikke mener det. Men åh vi ved jo godt Smukke Allan er på dybt vand nu. Men så har du jo noget til gode, husk nu på det.
  Og så skal du i Tivoli.

 11. Altså, det her er min yndlingsblog (sammen med O’manne), og hvis der bliver ændret på noget, så kan det godt være, jeg bliver lidt sur! – Billedet bestemmer du dog helt selv over (Ja, så sød er jeg)!
  Og man kan altså godt gå op i korrekt stavning og pæne tekster uden at leve af at skrive.. Hvorfor skulle det være noget dårligt?

 12. Hov, jeg skrev ærlighedsbegreb, men mente ægthedsbegreb (tror jeg. Jeg har slet ikke fået nok kaffe). Og K, du har lige gjort min dag bedre. Tak!

 13. deathbychihuahua

  Hader metablogging. Undskyld mit franske, men jeg er skideligeglad med om du har 2 læsere eller 2 millioner læsere, om du ligner en gris med 7 dobbelthager og pest på dit billede, en fotomodel, eller om du har tofarvet provinshår. Jeg kommer her jævnligt fordi du er sjov. ALTING bliver fiktion i det øjeblik man skriver det ned, at nogen tror de kan få højere eller lavere dosis ærlighed er vel bare udtryk for lysten til at snage, lad os kalde en spade for en spade. Det er ikke det samme som “ærlighed”.

 14. For helvede. Behold da det photoshopbillede. Du skriver røven ud af bukserne og har så meget pow! (det ER et ord, hold nu kæft). Om du har 5 eller 5000000 læsere er pisseligegyldigt. Sgu. I mine øjne er du ægte. Også med photoshop.

 15. Jeg har svært ved at forstå den her metarefleksion. Det er lidt som at løfte en sten, og så vrimler det med gnattede myrer og ørentviste. Det er bedst at lægge stenen ned hurtigt igen. For tænk hvis vi gik og metareflekterede så meget over alle de andre udtryk og indtryk vi smitter af med på verden? Kæft noget grimt tøj, hun har – hvorfor har hun så mange venner, når jeg kun har to, og hun taler også altid så perfekt og korrekt.
  Jeg bliver træt i masken og utryg og kommer til at tænke alt for meget over, hvordan jeg er og, hvordan jeg blogger.
  Er det ikke bare noget med, at vi skriver det, vi har lyst til? Springer ud i det og håber, at der i det mindste er et par stykker, der gider læse, hvad vi skriver?

  Og Maren, du har en vigtig pointe i forhold til anonymitet.
  Jeg ville skrive helt anderledes, hvis jeg vidste, at jeg kunne blive googlet frem af alle mulige og umulige. Og jeg ville helt sikkert finde det pæneste billede frem af mig og tegne på det med skønhedstusch.

  De kærligste hilsner til alle jer bloggere og bloglæsere – I er dejlig og klog underholdning. Færdig.

 16. Jeg er meget enig med Marias sidste kommentar her. Godt skrevet!

 17. Nu har jeg læst det. Ovre hos Uden Relevans. Og forsøgt at kommentere, men kommentar bliver ikke accepteret…(Altså det er teknikken, som driller, ikke UR…)
  Egentlig ville jeg bare spørge om hensigten med det indlæg. Jeg ville så gerne spørge:
  Hvorfor havde du behov for at skrive det?
  Hvad vil du sige?
  At der er nogen som er gode og skriver godt? Og derfor så … Ej, jeg taber tråden. Jeg forstår det ikke.
  Maren skriver godt og har skrevet nogle bøger, og så er hendes blog ikke lige så god som Linda fra Blogsbjerg, som skriver godt, men ikke har skrevet bøger.
  Jeg mangler nogle mellemregninger for at forstå det og det handler ikke bare om, at nogle af dem, som jeg godt kan lide, er blevet revset lidt. Det handler om, at jeg ikke kan se budskabet. Ligesom hvis jeg skrev et indlæg:

  “Jeg kan godt lide remoulade, men ikke mayonæse. Remoulade har klumper og er lidt ulækker og derfor meget autentisk. Mayo er helt glat og hvid og fin og derfor røvsyg.”

  Nå ok, tillykke med det. Men hvad skal man bruge det til?
  Det er bare jantelov pakket ind i noget, jeg ikke engang kan gennemskue, hvad er.

  Og når det så er sagt, så synes jeg faktisk, at det eneste trælse ved blogland er de her underlige fnidder-runder, som kommer engang imellem. Jeg hader at bloggerne ikke kan lade være at hoppe med på det. Og jeg hader, at jeg ikke kan lade være med at hoppe med, for jeg synes alle indlæg om det, er røvirriterende.
  Hvis I (vi) ikke stopper, så kalder jeg på gårdvagten!

  Undskyld Maren, at du fik lorten. Til gengæld tror jeg, at du kan klare det!
  Glædelig Skt Hans. (Og jeg så dig faktisk for ikke så lang tid siden ude i virkeligheden. Jeg synes du er pæn.)

  Kærlig hilsen
  Sofie FH

  Ps: PIK – På Ingen måder Korrekturlæst

 18. Kan vi ikke lige trække vejret her? Jeg synes at man skal tilgå blogning på blogningens egne præmisser. Selvfølgelig er det en redigeret virkelighed, og selvfølgelig kan man – og skal man heller ikke! – krænge sit følelsesliv så meget ud, at man ikke kan gå til bageren uden at få en kommentar med hjem. Vi har allesammen et filter på. Når vi er på facebook (dér giver det heller ikke mening at krænge sin sjæl ud), når vi sms’er og når vi er på arbejde for den sags skyld. Man ville jo ikke kunne holde ud at være nogen stedet hvis alle mennesker var hudløst ærlige og ‘ægte’ hele tiden og man ikke kunne gå i Netto uden at få den fulde historie om en eller andens dårlige barndom.

  Jeg synes ikke at du er poleret – jeg synes at du er sjov. Og jo da, billedet var photoshoppet, for selvfølgelig vil man gerne vise sig fra den pæneste side. Men helt ærligt – nu var jeg til foredraget i sidste uge, og der er sådan set ingen grund til at have et smukseret billede på. Du er smuk nok i dig selv.

  Bliv du ved med at være dig – det er du nemlig god til, og det er derfor vi læser dig.

 19. “prollede”?? Haaaa ha ha. Og sikke et indlæg Maren. Ih du er sgu altså for fanden bare forrygende at læse, mand! Og jeg tror at nogen gange, når masserne giver noget fingeren, de før har været vilde med, så er det fordi det “noget” er blevet for stort og upersonligt og fremmed. Ikke altid det er janten, der er mest inde over. Forstår du hvad jeg mener? Og jeg tror til gengæld ALDRIG at noget af det du har gang i bliver for stort og upersonligt til at vi læsere ikke gider følge med længere. STORT, ja men ikke upersonligt og derfor heller ikke “for stort”. Nå det blev måske lidt kringlet?…

 20. Fjern lige “ikke” i 3. linie from bottom….

 21. Men kan du ikke bare lade være med at fortælle os, hvor mange læsere du har? Altså bortset fra antallet af kommentarer, som jeg naturligvis er svært misundelig over, rager det vel ikke andre end dig selv. Såldes gav jeg din nicheblog tilbage – det er jo torsdag!

 22. Hvorfor kan man ikke anmelde andre blogs på ens blog?

  De fleste kan vel regne ud, at det også handler om smag og behag – eller hva’?

 23. Hvis du kan lide Stine Stregen kan du måske også lide denne her norske jente http://tegnehanne.blogg.no/

 24. Jeg læser sådan se ikke så mange blogs… mest din Maren fordi jeg så et link til den fra Fjæsbogen for snart længe siden (på trods af at jeg ikke helt har den kromosom fordeling målgruppeanalysen tilskriver) – så derfor undrede jeg mig lidt over den debat om hvem der følger sektens uskrevne regler bedst… Jeg vidste slet ikke, at der var normer for hvordan man skulle skrive blogs. Så hidtil har jeg været mægtig tilfreds med din indsats… Men nu må jeg jo hellere overveje, om det stadig går, når nu du hverken har stavefejl eller sviner Allan til sådan for alvor.

  Men jeg blev lidt nysgerrig efter hvor mange læsere man egentlig får på sådan en blog… så jeg prøvede at lede efter noget statistik på det… og hvad fandt jeg så… http://www.blogtoppen.dk/da/search/results/0/maren din blog på plads nr. 1080 på hitlisten… ingen besøg i sidste uge… Så hvad fa…. sker der, bruger du hele dit liv på at kommentere dine egne uægte indlæg – og hvorfor blev mine besøg ikke talt med?

 25. @Jes, fordi jeg ikke kan finde ud af at sætte “tælleren” på min blog. Det kan alle andre tydeligvis, hvilken ikke gør det mindre irriterende …
  Har godt set de har en meget pædagogisk video der fortæller én, hvordan man skal gøre. Har gjort som den siger. Det virker stadig ikke. Så nu har jeg bare valgt at leve med at jeg helt offentligt har verdens største taberblog … 🙂

 26. hahaha – seriøst, jeg så og hørte mig selv stå og tude i stuen i går over at at at at – at det fandme også bare var uretfærdigt at min mand skal til Roskilde og jeg ikke skal. Jeg prøvede Virkelig at hive div. gode argumenter op af hatten, for ikke at bare at lyde forsmået – som han til sidst sagde til mig “det lyder som om du bare er forsmået og ikke kan unde min at skulle afsted”. Nej, gu kan jeg da ej! Men det kan jeg jo ikke bare sige – ppyyhhfffvv!!!!

  Og ja, jeg ser frem til at se det skønne ÆGET Maren Uthaug billede på din blog 🙂

 27. Astrid!! Jeg ved PRÆCIS hvordan du har det. Lad os oprette et lukket forum, hvor vi giver plads til vores forsmåethed. Hvad? Om jeg håber det kommer til at stå ned i stænger næste uge? But of course!

 28. Jeg er ligeglad med hvordan du ser ud. Jeg kan godt lide at læse det du skriver, million læsere eller ej. Sorry, men det ser nok ud til at jeg bliver hængende… (betyder det så også at jeg er kedelig?)

 29. Man kan mene og sige en hel masse om alle mulige blogs Én ting kan man dog sige med sikkerhed: Den, der læser blogs, får under alle omstændigheder mere end hun betaler for.
  Det faktum alene synes jeg taler for en vis tolerance og tilbageholdenhed med kritikken. (Alternativt kan man jo klikke væk…)

 30. Pingback: Paradise Hotel coming to a blog near you… « stopdetdog

 31. Who cares hvad han og andre bloggere mener om din blog – dine antal faste læsere taler for sig selv – og derudover – råb pik og skid på janteloven<3

 32. Sjovt som folk begynder at tale jantelov. Det var et spontant indlæg, som alle andre jeg skriver (elendigt). Jeg roser både Maren og frk Fuhrmann. Ikke meget jante i det er der? Men ja jeg hiver jer frem som de polerede med fåttåsjåb og giveaways. Blev nogen stødt så undskyld.

  Til dig Maren vil jeg sige tak for dette indlæg og tak for at jeg måske var med til at afpolere dig lidt :).

  Ps Ps jeg er ikke misundelig og jeg har stor respekt for både Maren og Fuhrmann og deres velskrevne blogs som jeg også skriver i mit indlæg.

 33. @UR: Selvtak – ikke mindst for at få alle os blogdåser op af stolene 🙂
  Og for at få den anonyme sure ud af busken, der fandme ikke gider læse med hos Fuhrmann mere, fordi hun ikke kan stave. Så kom det endelig frem i lyset!!! (Betyder det så egentlig, at jeg vinder?)

  Nå. Da det eneste jeg kan finde på at skrive lige nu er fire hundrede lumre vittigheder hvor ordet “poleret” indgår, vil jeg konstatere det er alt for sent, trække i nathuen og gå i seng.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s