The secret weapon of Smallan

Jeg var faktisk sur. Skide sur. Sur på Allan. Smukke Allan. Smallan. Narrøven.

FORDI: At være en småbørnsfamilie er faktisk en slags mini-arbejdslejr. Nej, det er løgn. Det er ikke noget mini over det. Det er en fucking arbejdslejr. (Også hyggeligt og kærligt og bla og bla, men nu snakker vi lige om den maraton man skal løbe hver dag, for at få enderne til at hænge sammen). Og når så den ene part i forholdet rager for meget alene tid til sig, ja så er fanden løs. Det lykkedes nemlig Allan at sætte juni sammen, så den ikke bestod af meget andet end at være væk på arbejde, til træning, på cykelløb og le grand finale: Roskilde Festivalen.

Så jeg var sur. Virkelig. Vi var ude i, at jeg til sidst ikke gad tale med ham mere – faktisk i så lang tid, at han opdagede, at jeg ikke talte til ham (hvilket han sjældent gør, hvilket kun gør ham mere irriterende!)

At han som plaster på såret købte en hel sæk til mig med fyldte chokolader, gode vine, sommersby, flødeboller til ungerne og alt muligt andet inden han vinkede farvel med roskildeoppakningen på ryggen, betragtede jeg da som en venlig gestus, men havde mest lyst bare at fyre den efter ham, da han lukkede døren efter sig.

Så jeg gjorde det, man jo gør. Jeg ringede til min søster og brokkede mig over ham i så harske vendinger, at hun grinte højt. Ja, bare fordi man er rasende, kan man jo godt sørge for at underholde sit stakkels publikum – og så er det et ypperligt tidspunkt at lade sarkasmen flyde frit. Åh, sarkasme er min bedste ven. Nogensinde fortalt jer, at der var en kæreste der engang skred fra mig, fordi han simpelthen ikke kunne holde min sarkasme ud? Havde Smallan hørt mig i weekenden, kunne det også godt være, han havde gjort sig sine overvejelser. Men jeg var faktisk så rasende, at jeg burde have en præmie for ikke flænse alle hans ejendele i stykker med tænderne.

Nå, men så kom vandet. Og det var ikke meget andet at gøre end at drikke et glas rødvin for meget. Så kom Allan hjem. Og det var jo lidt synd for ham, at naturen havde pisset på hans computere og alt det andet han havde i kælderen, som jeg, fordi jeg i bund og grund jo er et godt menneske, ikke havde smadret. Og så glemte jeg et øjeblik det med at være sur. Og så er det, han gør det. Ved ikke hvad. Men han har et hemmelig våben, et magic touch. For i stedet for at være rasende og tvinge ham igennem alle de ”samtaler” som jeg har gennemgået i mit hoved hele weekenden, hvor vi skal have både det ene og det andet og det tredje og det fjerde og det femte på det rene, så finder jeg mig selv spinde rundt om ham som en kat i løbetid. Purrr purrr, siger jeg og gnider mig op ad hans ben. Mere kaffe, skat? Skal jeg lave en portion græsk yoghurt til dig, skat. Har du ondt i nakken, skat? Skal vi ikke putte ungerne tidligt skat, wink wink? Jeg er kraft edme så træt af mig selv, jeg er jo sur for helvede, men jeg kan ikke gøre for det. I’m under a spell!

14 responses to “The secret weapon of Smallan

 1. Du er jo forelsket i din mand, pigebarn! Fan-fucking-fabulous!

 2. Argh, hvor er det velkendt! Tror, det er noget biologisk .. En måde at sikre artens overlevelse på 🙂
  Nogen vil måske gå til yderligheder og kalde det kærlighed?
  Men inderst inde ved vi kvinder jo godt, at vi INTET opnår ved at være sure fisser overfor vores mænd, hvorimod den anden strategi (mere kaffe, skat?), den bonger ud på stort set alle konti!

 3. Ud med vreden kvinde, det er ikke sundt af gå rundt med den, ellers ender du med at blive sur på ham når han en dag siger til dig “Åh hvor er du bare smuk”

 4. Det lyder som om vi har levet NØJAGTIG det samme liv de sidste uger. (okay lige bortset fra, at du har 3 af slagsen og jeg har en…)
  Min mand: “ahh endelig ferie” og BANG! Så så man da lige ham forsvinde til Roskilde Festival hele ugen og mig sidde tilbage og brokke mig i tlf til min mor og søster på skift.

  Igår kom han så tilbage og for F… om jeg ikke laver aftensmad, rydder op og laver et fodbad til ham som finale!!!!???

  Fatter heller ikke helt selv hvad der skete der.

 5. Hvad sker der for jer kvinder??? I skal sgu da ikke give sådan efter.

 6. Hedder han nu Smallan i stedet for Smukke Allan?

 7. @Julia z: Næ ikke sådan for evigt. Sidste uge hed han kun skvatpisseren. Når man skriver det i en SMS, prøver ens telefon ihærdigt på at foreslå om man mon ikke mente “Akvarium” i stedet!! Nnnnnnaaaahrj! Skvatpisser for helvede!

  @Annamette: I know. Men jeg er bare et simpelt menneske med en cyklus …

 8. Modsætninger mødes. Mens Allan lunter afslappet rundt og tror alt er perfekt, så er Maren ved at eksplodere. Er det ikke bare smukt? Al den snak der efterhånden er om kvinder der ikke har brug for os mænd, den forstummer et øjeblik når naturkræfterne tager over.
  Kan vi få lidt mere af den herlige sarkasme?

 9. Er du sikker på det ikke er et secret secret (nej jeg stammer ikke) weapon? Jeg mener, at han sikkert ikke engang er klar over at han har det og bruger det?
  Thumps up for din sarkasme 🙂

 10. Har du hørt om “feromoner” – altså duftstoffer, som dyr (og også mennesker) reagerer på? 🙂 – Så ham Smallan’s hemmelige våben er garanteret bare nogle af disse feromoner – som får kvinders æggestokke til at klapre som kastagnetter og får mødre til at kende deres barn på duften 14 kilometer væk! Er du lige så vild med ham, når du er forkølet og ikke kan lugte noget som helst? 🙂

 11. Og uha hvor når man langt med sukker – det sure skal kun bruges når man virkelig vil sætte trumf på og være sikker på at de nu ved at grænsen er nået!
  Husker en gang hvor både Jesper (min version af Smukke Allan) og jeg skulle på hver sin bytur. Jesper havde lovet at dagen efter var det min tur til at blive forkælet og det skulle han nok sørge for. NOT! Jesper kom hjem 6.30 stander vissen og kastede op flere steder i lejligheden end jeg gider at huske. Min bytur var til gengæld endt tidligt, så jeg stod op – bandede og svovlede, smækkede med alt hvad der kunne smækkes i lejligheden og gik mig en lang tur, hvor jeg sparkede til visne blade og rasede. På vej hjem fra to timers efterårsrasen købte jeg så chips og cola – Jesper stod op kl. 17.30 og blev trakteret med netop dette.
  Og hvor vil jeg så hen med dette??? Jespers dårlige samvittighed gav så meget pote på alle fronter i tiden efter, at sukker klart er secret weapon nr. 1.
  Samtidig med at denne smukke historie jo er blevet fortalt mere end en gang i vennekredsen – sammen med andre lignende historier om Batmans bedrifter.

 12. Men altså… hvad sagde han egentlig til det med vandstanden i de 15 års arbejde?

 13. Jeg hader med dig………………………og ja skal i gang………………………….

  Lone

 14. Nyd det Maren, så længe det varer… for det er faktisk skræmmende når det holder op, og man bliver ligeglad 🙂 Men glad for at høre at det ikke kun er MIG der går rundt og raser inden i og ender med at være sød og venlig i stedet. Kvindeting, måske?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s