Hjælp til tal-ignoranter

Jeg bryder mig generelt ikke om mor-ting. Altså mor-kalendere, mor-klubber, mor-tøj, mor-blade og den slags. Uagtet at jeg også selv findes både her og der. Men altså, synes bare alt bliver så søvndyssende kedeligt, så snart ”mor” bliver koblet sammen med noget. For jo, gu er jeg da mor. Men det er altså ikke min primære identitet. (Hold kæft! Det er det ikke!)

Trods diverse mor-klub-aggressioner kunne jeg alligevel ikke lade være med at snuse rundt her inde: MomsMor.

For selv om jeg ikke havde presset noget afkom ud af mig endnu, dengang jeg i sin tid gik freelance og lavede eget firma, kunne jeg VIRKELIG godt have brugt et forum som dette. Altså hvor man kunne få svar på alle de dumme spørgsmål man har sådan cirka firstusinde af, når man skal til at være selvstændig. Det underlige er også, at man hele tiden stiller de samme spørgsmål. Min stakkels revisor må hvert eneste år svare på præcis de samme ting, og jeg ser stadig lige blank ud i blikket, når han svarer. Han er en meget tålmodig mand. Han ringer altid den dag jeg skal betale moms, for at høre om jeg nu også har husket det. Han er verdens mest tålmodige og flinke revisor. Og han har luret mine svage punkter og svækkede hukommelse.

Muligvis ville han sætte pris på, hvis jeg fik nogle venner inde hos MomsMor, der kunne svare på mine tilbagevendende spørgsmål hvert år, eller måske købte MomsMor-Ebogen, som lover at give mig et overblik over regnskab, moms, skat og fradrag på et niveau, hvor alle kan følge med. For ”alle” må vel i denne sammenhæng være synonym for ”tal-ignoranter”. Og that would be me.

7 responses to “Hjælp til tal-ignoranter

  1. 1000 tak – præcis hvad jeg har brug for 🙂 Selv om jeg nok heller ikke ville have taget mor med i titlen, hvis det var mig med talforstand. Lugter lidt af “jeg-sælger-lige-noget-lækkert-fra-Hollys-og-Molo-nede-i-min-lille-lyserøde-webshop” type mor.

  2. Hvorfor bruge tid på det, din revisor er god til? Han kan garanteret ikke blive begejstret over en kælder, der pludselig er lavet om til en svømmehal, en død bille ungerne kalder Bill eller Smukke Allan!

  3. I begyndelsen kan det jo være svært at have råd til at have en revisor. Og derudover skal jeg stadig lave de indledende øvelser før han kan tage over. Det kræver man har en lille bitte forståelse for tingene. Derudover er han ikke så glad for at få en Nettopose fyldt med bonner og uåbnede breve fra banken. Men ellers: DU HAR RET. Jeg lader ham tænke det meste for mig og siger bare ja, når han foreslår noget uden at gide fatte det.

  4. Altså, det der moms ik? Hvad er det egentlig for noget? Er det noget man skal betale fordi at man bruger noget, som man skal betale moms fordi man bruger? Hvor går momse pengene hen? Er det sådan noget skat-noget? Kan jeg mon finde svaret inde på momsmor.

  5. Nu er jeg jyde, så jeg er fra naturens hånd ikke udstyret med den store interesse for det der moms. Men når ens første barn så alligevel blev noget med momsnummer, må man jo bide sin skepsis i sig og komme op på regnehesten. For at holde diverse myndigheder fra døren om ikke andet. (Lidt, som man har det med resten af afkommets lortebleer). Så jeg takker for linket og suser også lige omkring MomsMor efter nogle tips til freelanceverdensfirmaet…

  6. Der må jeg også ind at kigge – har aldrig rigtig fattet det med “indgående moms” – som vist er det man betaler og “udgående moms” som vist nok er det man får tilbage?! :-P. Jeg har heller aldrig fattet hvorfor “egenkapitalen” står under passiver – -og min revisor er også meget tålmodig, når jeg får det samme blanke blik i øjnene, som du så godt beskriver. Jeg håber bare altid at både min bankdame og min revisor ikke rotter sig sammen og bedrager mig – for jeg ville aldrig opdage det, før kontoen var tom!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s