Cremefraiche krisen!

Dorthe K mere end antydede, jeg var lidt touchy forleden. Bare fordi jeg var parat til at uddele flade til dem, der tillod sig at sige ordet køkken-alurm.

Vissevasse, tænkte jeg.

Men så alligevel er der måske noget om det. For på vej hjem fra ferien, var jeg også gået i struben på kvinden, som sad i indtjekkingsskranken i lufthavnen.

Jeg var kølig, fattet, aggressiv og med dræberblikket på.

Hun ditto.

Og Allan stod skræmt i midten. Men hun var jo en sæk og jeg havde ret, så der var jo ingen anden vej frem end at selvantænde. Jamen seriøst! For at gøre det kort, så havde jeg betalt for 2 stykker bagage a 20 kg. Jeg havde en meget lille kuffert på 3 kg og en meget stor kuffert, der vejede 26 kg. Konflikten kom af, at hun syntes det var på sin plads, jeg betalte for 6 kg’s overvægt.

Sagde jo hun var en sæk. Jeg vandt i øvrigt. Hun gav sig til sidst med skinger stemmeføring og had i øjnene. Til min store overraskelse havde hun ikke havde sendt mine kufferter til Sibirien i stedet for til København.

Men ikke nok med det. I går hørte jeg mig selv hvisle truende ord og noget med ”service”, ”aldrig hørt magen” og ”sidste gang” og jeg ”skal nok fortælle folk” til en stakkels Mexicanerrestaurant-mand i telefonen. Det handlede om noget så sprængfarligt som cremefraiche. Oh yes, der er Cuba-krisen, kartoffelkurskrisen – og så er der cremefraiche-krisen. Fordi vi havde netop været nede og hente mad til hele familien. Fajitas. As usual. Og da vi åbnede posen var der ingen cremefraiche med. Eller salat. Det kunne man måske leve med, men nu er det sådan at Mynte kun spiser cremefraichen af den ret og jeg går ret meget op i salaten. Tårerne stod allerede højt i Myntes øjne. Told you there was a crisis!

Åh, resten af historien er kedelig. Kombinationen af en sur mig og en uforskammet meximand gødede ikke jorden til noget givtigt. I hvert fald smækkede jeg røret på til sidst (hvilket stadig er en utrolig fesen fornemmelse her i mobiltelefontidsalderen).

Så Dorthe K. Ja, jeg er da vist touchy for tiden. Better not say the KA-word!

18 responses to “Cremefraiche krisen!

 1. Men hey, touchy er det nye sort! Vidste du ikke det? Det er så totalt fashionabelt at være den, der så tydeligt reagerer, når tingene bare ikke er okay.. Og som siger det højt, som vi allesammen alligevel tænker (okay okay, hvine/skrige/sige.. Potato/potato!)
  Og jeg kan fanmer godt forstå, at du blev touchy i lufthavnen.. For indtjekningsdamer – de er altså ikke hvad de har været.. Det er stewardesser så heller ikke.. Ku vi lige få Simon Spies på banen her – han sku nok ku få dem tilbage på sporet.. De arbejder i servicefaget, sgu – og man overvejer hvilken del af det ord, de ikke lige forstår!
  Ku ikke drømme om at sige the KA-word – grimmer grimmer ord om noget, der aldrig kommer indenfor mine døre!
  Og Maren – husk på at det er mere end okay at være touchy – specielt når man har pigebørn! De skal jo lære det et eller andet sted fra..

 2. Pingback: Ikke alene… « Mor for første gang

 3. Køkken-alrum.

 4. @Gry: What a nerve! Og du vil gerne forblive på min blogroll, siger du?

  • Jeg kan ikke gøre for det; jeg lider af en slags rum-Tourettes. Forleden sagde jeg, ud af det blå, ‘udestue’ til min mor, da vi ellers sad og snakkede om årets blåbærhøst. Hun blev meget forvirret. (Jeg lyver meget, når jeg gerne vil forblive på blogrolls.)

 5. Nogen SKAL sq da gøre folk opmærksom på de ikke leverer den “service” de er ansat til at yde…!
  Smiler – pyh…
  Kender det godt.
  Bagefter kan jeg bare nogen gange bli’ så tosset på mig selv over at stå så højt i tændingen…

 6. PMS? For lidt sex?

  Altså det sidste gælder for mig. Hvorfor jeg dagligt fra min cykel både verbalt og visuelt tilsviner lorteirriterende cyklister, der burde fratages deres cykelkørekort og sendes til Seest (der hvor fyrværkeri-fabrikken sprang i luften). Især alle fædrene der kører over for rødt eller laver et højresving for rødt med barnesæder på. Er i klar over hvor mange der gør det??

  Rase rase rase
  (ikke tænke på sex, ikke tænke på sex, ikke tænke på sex)

 7. Køkken-alrum, hihi 🙂

 8. Fuck det minder mig om da min mor og hendes søster gik ud i verden for at hente lørdagsslik, og endte med at komme hjem flere timer senere, fordi de skulle lige have en øl. Det var før mobiltelefonens oprindelse.Og havde de lørdagsslik med? Nej.Jeg kan huske jeg endte med at falde i søvn på toilettet og så vågnede da min kusine kom med et tæppe til mig som hun viklede mig ind i.Men i det mindste fik min mor noget frihed. Heldigvis for dig var det jo mexicanermandens skyld, i det her tilfælde var det så meget min mors skyld.Og noget med at kiosken var lukket, sagde de.

 9. Hey, det er helt naturligt at flippe over cremefraiche! Alt med mad gælder!
  Det værste er bare, når man ikke kan true med ikke at købe deres mad mere – fordi man ved, at det alligevel aldrig vil holde en meter >:-(

 10. Underligt at sidde og læse folks kommentarer når man også frekventerer Bethany… Ser jer allesammen i et anderledes lys – hun har sørme ikke levet forgæves.

 11. Hvad er der nu galt med Køkken-alrum?
  Er da ret vild med Køkken-alrum. Køkkener er for små og alrum er for klemte, men det bliver helt perfekt med et Køkken-alrum. Køkken-alrum kan man danse i og man kan alle hygge sig i et Køkken-alrum, for ikke at glemme at der er plads til store armbevægelser over kødgryderne i et Køkken-alrum.
  ….Jeg skulle ha’ været taxachauffør……

 12. Må man nu heller ikke sige køkken-alurm? WTF?!?

 13. Lige præcis køkken-alurm må du godt sige, Kat.

 14. Phew. Syntes gåt nåk åsse, det var ved at være lidt restriktivt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s