Og sådan blev det

Det hjalp ikke den lille vrede Mynte My at sove på sagerne. Gu ville hun da ej have to forældre med til første skoledag i går. Kun mig. Stakkels Smukke Allan. Helt skuffet måtte han tage til takke med bare at følge den yngste i børnehave. Som i øvrigt straks sprang på storesøsters trend og skreg på mor hele morgenen, mens hun lå på gulvet og prøvede at gnave sig ned under gulvbrædderne.

Tag nogle gode billeder til mig, var det sidste Allan sagde, da han med bøjet hoved og sprællende yngstebarn på armen rakte mig kameraet.

AS IF.

For skolebarnet skulle satme da heller ikke fotograferes. Fik aller nådigst lov til at tage et billede af hendes plads.

Ved ikke om temperamentet er sådan, fordi hun hedder MY eller det bare er godt ramt …

18 responses to “Og sådan blev det

 1. Har selv en My og kan med sindsro sige, at navn og gavn (og temperament) hænger fint sammen…

 2. Stakkels Allan! Jeg ville godt nok blive helt vildt ked af at gå glip af mit barns første skoledag! Jeg synes mindst hun skylder ham at komme med på Den Første Date Med En Dreng.

 3. Det er mellembarnet, ikk’`? Jeg har selv sådan en model. Hun hedder godt nok Sari Victoria, men hun skulle nok have været en My. Hun var den vredeste baby i Verden og ville kun have FAR 24/7. Både temperament og lejlighedsvise ansigtsudtryk passer perfekt i Mumidalen. Hun er min daglige, elskelige udfordring.

 4. Det må ikke være sjovt at være den uønskede forældre. Men og det er nu jeg tager beskyttelsesbriller,skjold og alt muligt på, er det ikke der man skal skære igennem og så bare sige at det er sådan det er? Det er jo det de kloge i de der opdragelsesprogrammer siger?
  Hun ender garanteret med at spørge om millioner af år” Hvorfor var far ikke med til min første skole dag, hvorfor er der ingen billeder”
  Åh hvem fanden har også sagt at livet skulle være let? Jeg må sige at den dag i dag er jeg meget glad for at der blev taget et første skoledagsbillede af mig. Der er dog ikke nogle billeder fra skolen.hmm. Moooooar!
  Held og lykke med det der moderskab, tænk på dig selv som barn så forstår du sikkert meget bedre.
  Og Åh gud, sidder hun ved siden af en som hedder Asmus? Kan man det?

 5. Hrm, kremt – jeg hænger mig på Kristines indlæg. Siden jeg bor i Norge og har snakket det i 20 år så får du den på norsk: Ikke FAEN om jeg hadde blitt hjemme fra første skoledag fordi barnet mitt sa det! MEN så kender jeg heller ikke Mynte My. Men jeg tror ikke jeg var blevet hjemme alligevel… Måske er jeg blevet klogere på næste mandag hvor det er skolestart i Oslo for min nr. 2.

 6. Jeg føler med Smukke Alan… Jeg måtte ikke være med til ,hverken første skoledag (fik dog nådigt lov at vente uden for på en bænk) eller det søde barns 6-års fødselsdag:(

  Årsag? Jeg smilede for meget!

  Så kan jeg lære det, sur mor med hængende mundvige, slår alle dage en smilende og stolt mor:D

 7. Hvorfor fik din datter og hendes klassekammerater æbler?
  Min datter og hendes klassekammerater fik Smarties.

  Åh-åååh… og det var bare ikke noget for mig som er totalt sukkerforskrækket, og som synes at den slags ikke skal være første indtryk af en skole.

  Snyd!

 8. @Kristine og Jytte: Allan tog ikke med fordi dagen var Myntes og ikke hans. Så hendes behov kom før hans. Jeg tog også nogle billeder i smug – de er virkelig dårlige og rystede, men hvis hun kommer og brokker sig om ti år, så ER der nogen 😉

  @Christina: Måtte du ikke komme med til FØDSELSDAGEN??

  @Trins: Ved ikke hvorfor der var æbler. Ville fandme ikke have turdet at lægge slik på skolepulten i det område hvor vi bor – de forældre har alt for meget tid og overskud, så de ville være gået AMOK bare over en enkelt bittelille smartie!

 9. seriøst……. hedder din datter Mynte My……Jamen hvordan opstår den slags? 🙂

 10. Seriøst, ja. Vi ville egentlig helst have kaldt hende … say Lone, men så kom vi til at tænke på, at vi bor i København, der hvor alle går op i sukkerpolitik og kalder deres børn Malte, Tjalte og Fjalte. Og så skyndte vi os at finde på noget så fuldstændig ude i hampen som Mynte My.

 11. På svensk hedder Rip, Rap og Rup : Knatte, Fnatte och Tjatte. Måske er det det, der har inspireret Københavnerne? Jeg har det i hvert fald sådan personligt, at hvis jeg får drengetrillinger, skal de hedde det!

 12. Jeg synes sgu, det er et fair argument, at det er hendes dag og ikke hans. Basta. Mynthe My er vel gammel nok til at blive hørt og respekteret.
  Håber, jeg husker mig selv på det, når min datter bliver ældre.

 13. Altså jeg måtte ikke komme med til fødselsdagen i klassen:D
  Det er en stor ting at blive 6 år, på vores skole, så man får kappe på og vælger hjælpere til kageuddeling und alles…

  Med det ved jeg kun fordi jeg har set billederne:(

 14. Jamen der er jo er helt vers til konfirmationsangen (man er vel jyde). Vi har også en bestemt lille dame her i familien og har besluttet at gemme det hele til konfirmationstalen og sang i 12 vers. Kan du stave til Jeg er havren? Hvem ler sidst?

 15. Hm – det med navnet – er det mon Rosentaleffekten eller er man god til at spotte et temperament tidligt og finde et navn der passer (for godt)? For mit vedkommende er det en ca 1 år gammel kat, der (sommetider) lyder navnet “Lille My” og kun alt for godt passer til navnet. En lille “dame” der lammetæver de store hankatte, der fordrister sig til at komme ind gennem kattelemmen og spise af hendes madskål og som hopper 2 ned på et tag, hvis kattelemmen er låst, for at komme ud; som selv finder legetøj udenfor og i min taske og som kun vil snakke, når hun gider. Din My lyder også som en dame med bestemte meninger – hun skal nok klare sig! 🙂

 16. Jeg har tænkt meget over det her indlæg siden jeg læste det. Og øj, hvor jeg synes det virker svært at være forældre, for jeg kan slet ikke gennemskue, hvad jeg mener, er den rigtige løsning. Jeg bliver dog ved med at tænke: Hvad havde hun af begrundelse for, at SA ikke skulle med? Kh Sofie FH

 17. Hun sagde det var pinligt at have to forældre med, at alle andre bare havde en. Hun ville ikke være den mærkelige med to, sagde hun. Ved ikke hvor hun havde det fra, for de fleste havde to med. Nå, men Mynte er ikke typen det ændrer mening, når først hun mener noget, så det var ligegyldigt hvad vi sagde …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s