HJÆLP!

I den kommende uge har Kamille fødselsdag. Hun fylder 9 år. Og skal holde diskofest. Der skal være dans og kage. Barnet håber sådan det bliver verdens bedste fest og vil gerne have jeg laver en diskokage. Og arrangerer danselege.

Så det har jeg selvfølgelig lovet at gøre. Ingen problem, sagde jeg. Hun smilede lettet og gik ind på sit værelse. Selv mærkede jeg panikken brede sig i kroppen. Derfor: HJÆLP!

GODTE, I am counting on you til kagefif. Nej, jeg aner ikke hvordan en diskokage ser ud, men den skal være noget et almindeligt menneske kan lave (hvilket vil sige MIG ikke DIG).

Og hvad med danselege? Kan kun huske noget med en ballon, men ikke hvad man skal gøre med den. Jeg VED der er nogen af jer, der har gode ideér, så please hjælp mig.

PS. Og en punchbowle til børn, hvad putter man i sådan en if not bare rød sodavand?

 

44 responses to “HJÆLP!

 1. Er STOP-dans for barnligt for en 9-årig?

 2. Altså kan slet ikke hjælpe udi kageproblematikken, desværre- jeg kan bage en dårlig udgave af en drømmekage og det er det… Men jeg kan godt huske ballondansen: man er sammen i par, den ene har en ballon om den ene ankel og så skal man se om man kan trampe de andre pars balloner i stykker – det par der til sidst har en intakt ballon har vundet. Så er ser jo også både stopdans og stoledans som jo også er meget diskoagtige?!?!

 3. Man danser i par og skal holde en ballon oppe mellem hovederne uden at røre ved den med hænderne. Når man taber sin ballon, ryger man ud. Musikken må gerne være både vild og rolig på skift, så er det sværere.

 4. Jeg tænker også stopdans, ballondans, stoledans og appelsindans. Jeg er 30 og ville elske en fest med de lege, men nutidens 9-årige er jo så voksne. Måske det er alt for barnligt… Kan man måske få noget playstation-danse-efterabe nu om stunder? Mht kagen ville jeg købe mig fra det. Alternativt lave en kæmpe bunke småkager og sætte ungerne (eller min mor) til at pynte med glimmer. Glæder mig til billederne! Kh Sofie FH

 5. Gå til bageren og bed dem om at lave en discokage!

  Og hvis I har playstation så findes der noget dansehalløj til det. Du skal godt nok bruge ekstraudstyr. Ellers er der også Singstar og det elsker alle børn.

 6. Du laver en hvilken som helst kage så ovenpå kan du pynte med farverige ting, og med lidt teknisk snilde kunne du godt lave en diskokugle ud af en ferreo rocher. Og stjernekastere når du kommer gående ind med kagen. Eller gå herind og brug den som inspiration. http://www.coolest-birthday-cakes.com/coolest-70s-disco-cake-2.html
  Det er den der ser lettest ud at lave af alle dem jeg har kunnet finde.Gå i panduro hobby, jeg er sikker på de har noget man kan bruge, eller brugsen.
  Du kan altid også bare sætte Staying alive på.

 7. p.s. Hvis du blander cola ,abrikos og danskvand så smager det som om der er noget i. hmm i hvert fald da jeg var 9 år.

 8. Stopdans
  Stoledans (Jerusalems Brand hedder den også nogen steder)
  Har du eller kan du låne en Wii? For så er der spillet Just Dance. Selvom det kun er op til 4, er der masser af eksempler på hele fester, der står foran fjernsynet og danser med på Cotton Eye Joe, m.v.

  Discokage:
  Worst case: Lav to sandkager. Hæld tyk glasur over. Smæk sølv-sukkerkugler i så tæt et lag, at den glimter.
  Eller: Lav en fondant (det er noget med vand og smeltede marshmallows og flormelis). Det er tykkere og discokuglerne kan bedre sidde fast.

 9. Og nej. Til den sidste fødselsdag min datter var til (som var en 9-års føller) var lige præcis de danse et hit.

 10. Min søster lavede engang en diskoafro ud af en en meget stor uldhue med popcorn i. Og så kan palietter limes på bukser, hvilket er betydeligt sjovere end at sy dem på. Og man kan få sølvfarvet shiny tape, der kan puttes på sko/jakker.

 11. Kagefif: Lav popcakes af en omgang brownies med en portion glasur rørt godt sammen. Sat på pinde, stukket i ..noget.. (en halt vandmelon evt.) og godt pyntet, vil nok være et børnehit. Smid gerne et par af Dilemmaets stjernekastere oven i melonen, der vil ikke være et 9 årigt øje tørt..

  Synes Bitterfissen er overraskende hjælpsom og brun om næsen dér !

 12. Sprite med blue bolls. Lissom en isbjørn. Bare uden vodka. Eller appelsin juice med grenadine el rød sodavand hældt forsigtigt i.

 13. Dans: Limbo (danse under gradvist lavere kosteskaft) – eller er det for voksent?
  Bowle: Fødselarens yndlingssaft (jordbær, solbær, ribs eller hvad det nu er) + danskvand + sukker eller citron til at gøre friskere/sødere efter behov. Uh og måske med frisk mynte i hvis safttypen passer.

 14. Tror sådan nogen som specialkøbmanden(.dk) har kagegrej der skal til en disco-kage. Sølvfarvet fondant, som man betrækker en kage med, og så skære (markere, uden at skære helt igennem) alle de små firkanter, som en disco-kugle består af, og så sølvglimmer til at toppe det af. Eller, som en anden nævner, popcakes, også lavet som små disco-kugler med sølvglimmer på. Opskriften kan googles, men det er noget med alm. skærekager og noget oste-“glasur”/-frosting, der røres sammen, rulles til kugler, i med pinde, og efter en tur i køleskabet overtrækkes de med specielt popcake-overtræk (kan garanteret også findes hos specialkøbmanden eller i hvert fald googles).
  god fornøjelse. 🙂

 15. Min søster holdt også diskofest da hun blev 10 år. Det er godt nok nogle år siden, men jeg husker det stadig som en fantastisk fest og jeg var 21!! Jeg vil foreslå popcakes (de der moderne som ligner slikkepinde) fandt et link på en opskrift. Der findes utal af opskrifter på google. Dyp dem i chokolade og drys sølvkrymmel på! De kan laves dagen før – og det er værd at tage med for selv om det er hendes discofest, så skal moren jo stadig se godt ud og ikke så med chokolade og sølv krymmel ud over dele hele når festen starter!! Min søster havde også ballondans og stoledans og så favoritten LIMBO – de elskede sangen og kosten (som blev brugt som pind). Vi havde også små shotsglas med vand og det der favede vand Roses… Det deler sig med vandet, så der er to farver og det var så stor en succes at en dreng råbte til pigerne ‘BUND ELLER LEBBE’ Og så ved man bare at det er en god fest….. God fornøjelse:0)

 16. Du kunne jo bage en kage med Kamilles yndlingsgkage (chokolade, vanille etc.) og så smide det i en ildfast metalskål og bage den. Når den er kølet af smører du den ind i hvid glasur (du ved, det der med flormelis og vand) på den runde side og er gavmild med de sølv sukkerperler der vist kan købes fra Dr. Oetker. Skriv evt. KAMILLE på den med mørk glasur.
  Diskokugle-kage – hva’be’har!

  Danselege.. hmm.. skedans (skeen gives videre til musikken stopper, den uheldige modtager går ud), stopdans, ballon-om-foden-dans, ballon mellem to pander-dans og gæt en dans (man trækker en ting som kalkun eller Dronning Magrethe, der så skal danses!)

  Verdens bedste børnepunch er det lyserøde Fanta Exotic med appelsinjuice og kirsebær/vindruer svømmende rundt i!

 17. Måske kan du få tips ved at se filmen “They Shoot Horses, Don’t They?”.

 18. Christina Følsgaard

  Så længe der er en røgmaskine er alt andet ligegyldigt!

 19. Marie Louise Seidelin

  Som erfaren musiklærer i folkeskolen vil jeg fraråde stoledans! Det går altid galt! Én slår sig, to kommer op at skændes om, hvem der egentlig satte sig først og mellem 3 og 17 børn (alt efter om de har fået sukker umiddelbart før) vil stensikkert knalde hovederne sammen mens de tonser rundt eller i forsøget på at tilrane sig det sidste tomme stolesæde. Derpå slåskamp.
  Jeg anbefaler derfor den førnævnte ske-leg, hvor man sidder ned hele tiden i stole-rundkredsen, men må trække sig selv og sin stol ud, hvis man når musikken stopper har skeen. Den kan også leges med en hat, der sættes på hovedet af den, der sidder foran, og den tager kegler helt op i 6. klasse.

 20. en søgning på børnelege giver denne – men det er måske for “barnligt”:
  http://www.boernelege.dk/index.html
  I USA finder man hjemmesider med alt muligt – så når jeg skal brug en eller anden information så laver jeg en søgning på engelsk. Og bingo – her er opskriften “how to plan a disco party for kids”:
  http://www.ehow.com/how_4898484_plan-disco-party-kids.html – Dette er jo ikke det eneste link på den søgning, men kan du ikke finde inspiration her, så prøv selv at lave en søgning. God fornøjelse!!
  Jeg kan heller ikke bage, men jeg kan da gøre rent! Så min datter fik selv lov til selv at husere i køkkenet med opskrift og remedier – og måske en veninde til at hjælpe. Resultat: I dag er det altid hende, der bager 🙂

 21. Prøv at google rainbow cake.
  Hvis dét ikke er disko….!

 22. ‘drinks’ lavet af appelsinsodavand nederst og cola light (vigtigt det er cola light) øverst. Så bliver de to dele adskildt og det synes de fleste børn, også når de er fyldt 9, er sejt 🙂
  I kunne jo have en punch bowle med noget appelsin juice, rød sodavands noget og/eller en med noget isbjørn inspireret og så små shotglas med ‘trylledrikken’ så er der lidt af hvert af drinks..
  Kage kunde måske være runde cookies dekoreret med hvid glasur og sølv kugler. Men mange har seje forslag der.
  God fest!

 23. En variant hedder hos os kost og klud, kræver godt nok at der er et hold drenge og et hold piger. Men I kan vel dele det ene hold op med blåt armbind og det andet hold med grønt armbind. En blå og en grøn danser så sammen parvis allesammen, så er det et par hvor den blå har kosten og den grønne har kluden. Så går musikken i gang, så skal dem med kost og klud styrte hen til til en med samme farve armbind og plante kosten/kluden i næven på personen og overtage dansepartneren. Husk at dem der har kosten/kluden ikke må give dem til det samme par. Når musikken stopper og dem der har kosten og kluden ryger ud. Sådan reduceres parrene for hver gang musikken stoppper. (Det er så dig der styrer musikken og bestemmer hvornår der skal på pause) Det sidste par er så helt oplagt vinderparret 🙂

 24. Jeg skal holde disco-fest for en 9-årig dreng om 3 uger – OG.
  Jeg klapper i mine små hænder og jubler. FEDE ideer!
  Hold da op, hvor er I kreative 😉 TARK!!!!!

 25. Er det bare mig eller er candyfloss ikke ret disko?!

  http://www.lejnemt.dk/candy_floss.htm – eller http://www.123fest.dk/candyfloss-candyflossmaskine

  Fordelene er mange – 1. du slipper for ambitiøs kagebagning, 2. din unge for streetcred for at være sukkerpusher i et sukker-, gluten, laktose, farvestoffrit miljø! 3. søstrene kan få lov at hjælpe med at være bestyrere af maskinen.
  Gid jeg havde en god grund til at leje sådan et monstrum!

 26. Man kan også udvide stopdans til at være numse stopdans, den plejer at ta’ kegler, og de ligger flade af grin. Samme koncept som stopdans, bare den der sidst lander på numsen er ude(det kræver heller ikke så mange stole ;-).

  Et godt trick til at få chokoladeovertræk på en kage, er at lægge pålægschokolade på kagen, mens den stadig er varm, så kan der også drysses alverdens glimmer mm. på

  Drinks, som der er mange, der skriver er også et hit, evt. glas med sukkerkant. Bare tag en citron og kør rundt på glassets kant og dyp i sukker, evt. sukker blandet med frugtfarve.

  KH. Inge, som skal holde 7-års fødselsdag på fredag for 8 drenge, og stadig mangler mindst en leg mere, da vi forhåbentlig kan være ude, så stopdans ikke er muligt.

 27. Jeg hjælper meget gerne – du kan endda få mit telefonnummer, så du kan ringe, når panikken indtræder 😀

  Mange af forslagne ligner, hvad jeg selv ville sige…
  http://specialkoebmanden.dk/ har masser af det gode glimmer og ting – og fondant, hvis du tør 😀
  Cake pops ville jeg sgu ikke anbefale dig at kaste dig ud i. Det er slet ikke så let, som alle påstår. Kage”dejen” skal have den helt rigtige konsistens for ellers glider de af pinden ligesom man tror de er fine og færdige, de skal køles imellem processerne og chokoladen skal også have den helt rigtige tykkelse, for at det dur etc. Vi mødtes flere kagedåser i går og lavede dem og selv os hærdede havde visse udfordringer.

  Diskokuglen med glasur og glimmer og ting var en rigtig god idé. Og måske med stjernekastere i?
  Tjek lige alle de fede billeder her:
  http://www.google.dk/search?hl=da&cp=9&gs_id=y&xhr=t&q=disco+cake&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1280&bih=580&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

 28. Min snart 11 årige søn ville skære et ben af for at få en bartender tjans – men kan jo så ikke lige dukke op, men har du ikke nogle veninder store drengebørn der ville stille på i vest og rock t shirt og være cool bartender på børnemåden?

  Må jeg foreslå pink limonade – eller bare limonade 1 citron, en dl rørsukker (måske lidt mere hvis det er en meget sur citron), 1 liter vand – røres sammen ved at sukker opløses i citronsaft – serveres med knust is, evt sukker på kanten af glas og en skive appelsin. Kan også tilsættes mynte og eller vanilje.

  Flere drinks her http://www.sjovforborn.dk/artikler/drinks-for-børn.asp
  og så kald de der drinks noget sjovt – Kamille ved sikker hvad der er sjovt for hendes veninder.

 29. Jeg stemmer i mht Limbo – har været et hit længe – også hos de store børn.

  Jeg ville fanme også gå til bageren og få lavet en disco-kage. Men har heller aldrig tilhørt overskuds-mødre-gruppen, der bager kager og kommer over på skolen iført forklæde og røde kinder og får alle os andre distræt-mødre til at føle os som dårlige forældre…ØUH.

  🙂

  Fåk jeg er glad for min ikke længere skal holde børnefødselsdag. Og du har tre, Maren…. big-time-ralle.
  Vi skulle ALTID lave skattejagt…… big-time-ralle part 2

 30. Tak tak tak tak tak for alle jeres forslag – jeg ville jo være fucked uden jer! Seriøst, jeg havde ingen plan før I kom på banen. Nu har jeg!

  Og Hannelore – laver du ikke snart den blog? Jeg griner ALTID højt af dine kommentarer.

 31. Når der skal danses, er en sæbeboblemaskine et megahit 🙂

  Rigtig god diskofest!

 32. Hvorfor står min tidligere kommentar som “afventer bedømmelse”? 😀

 33. What? Jeg skal straks se om jeg kan finde dem.

 34. *Hmrf* Du har sikkert markeret mig som spam! Typisk dig!

 35. PernilleNilausen

  Huha, jeg kender godt fornemmelsen af at ville lave en super fødselsdagsfest. Her kommer lidt mere inspiration. Kagen kunne være muffins med alverdens pynt, istedet for en stor kage, og hvad med wii dansespil, (-det kvæver selvfølgelig mega meget udstyr) eller måske noget børne MGP inspireret.
  Det er ind imellem en succes med nogen lege, de kender fra tv ….. Men hvad er der egentlig lige nu ??? Luksusfælden, for lækker til love…. Det er nok ikke lige dem! God fornøjelse Pernille 🙂

 36. Stopdans er verdens sjoveste danseleg! Også når man er 27.

 37. En anden variation af ballondans: man får en ballon i snor bundet om benet og så skal man danse og undgå at ens ballon bliver trådt i stykker altimens man forsøger at trampe på de andres balloner…
  Jeg holdt vist en lignende fest da jeg var omkring 11-12, så jeg synes det er lidt tidligt at holde som 9-årig 😉 Men dengang for over 20 år siden var en fredag aften og der var Dallas i tv, så på et tidspunkt smuttede alle drengene ned for at se Dallas med min mor. Det var lidt trælst, for vi var kommet til de der danse hvor lyset sku slukkes…

 38. Æblecider – altså den på 1,5 liters flaske fra supermarkedet, der ikke hedder Sommersby, Tempest eller andre finurlige ting. Dvs. uden alkohol (okay – der er vist 0,7 % i – men det er ingen børn rallet om af). Bland det med noget danskvand og noget frugtfarve, hvis det skal være disko-festligt. Og husk nogle skiver frugt – evt. frosne vindruer og nogle irriterende papirsparaplyer. Så ligner det en ægte disko-drik med bobler und alles…

 39. Husk at lave en diskokugle af en badebold omviklet først med pakketape med klisteret udad og dernæst sølvpapir. Og så en af Allans dyre lommelygter til at lyse på.
  Måske også en dansekonkurrence med “de gyldne dansesko” til vinderen. Billige højhælede fra genneren med guldspray.
  Og ja, klart en bar. Evt med drinkskort. Og måske en cool DJ man kan ønske musik hos.
  Musikquizzen er også et hit. Børnene deles i to hold. Der bliver først spillet fx 10 sekunder af en sang, og de skal først gætte titel og kunstner. Der gives 1 point. Hernæst spilles 9 sekunder til 2 point, 8 sekunder til 3 point og så fremdeles. Det gode er at quizzen kan forberedes flere dage i forvejen.

 40. Jens Heinrich

  Snaps. Masser af snaps. I bowlen altså.

 41. Da datteren min blev 8 lavede jeg denne diskokage, som bare er banankage, med sort glasur og blå flødeskum (begge dele farvet med bolchefarve) – meganemt! http://www.flickr.com/photos/signev/2310059800/in/set-72157609876789521

 42. Altså ingen grund til at begynde med badebold og gaffa…..man kan købe fine billige discokugler på DBA og jeg har også set nogle overraskende billige i Bauhaus….kan bare ikke lige finde dem på websitet….. Fede ideer ellers …dem vil jeg selv bruge når jeg kommer i den situation…der er dog nogle år til 🙂

 43. Vi lavede nogle alkoholfri drinks, da min datter var små til en kage-dansefest, som sagde Kapow…Kan ikke huske, hvad især en hed, men det var æblecider af den billige slags blandet med cola. De volddrak, de små discotøser. Og så opdagede vi for sent, at vi havde købt cider med en lillebitte promille. Det skal man så lige holde øje med. Men altså, det er da pænt meget disco med cocktails og de kan laves sprutfri og så godt med sugerør, glimmerhejs og den slags i. Vi havde også lavet et drinkskort og så mixede vi på stedet. Stor succes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s