Flødeboller på fredag

Kamille har fået hele denne stak bøger med hjem. De skal bindes ind, siger skolen. Inden fredag. Ellers skal man give flødeboller. Sad og stak lidt til bøgerne her til morgen. Tænkte på, hvor åndssvagt dårlig jeg er til at binde bøger ind. Kiggede over på Allan der sad og hang hen over morgenbordet.

– Kan du ikke gøre det, spurgte jeg. – Du er så god til den slags.

Han kiggede træt på bunken hen over kaffen.

– Kan jeg ikke bare købe en bakke flødeboller i stedet?

24 responses to “Flødeboller på fredag

 1. Tilslutter mig koret af dem, der også gerne vil give flødeboller i stedet (sgu faktisk tæt på at jeg gerne vil betale for bogen for at slippe for bogbinderiet…).
  Mai har tidligere skrevet et indlæg om omtrent det samme her: http://kvindekendditjob.blogspot.com/2011/08/bogbinderi.html

  Jep, vi er flere i den båd!

 2. http://vademecumgaamedmeg.blogg.no/1314204700_24aug2011.html
  Hei Maren!
  Du lyser opp dagen.
  Jeg skrev om dette i går, og kom til en annen konklusjon… I Norge har jeg ikke hørt om flødebolle-løsninger. Det kunne vært no’. 😉

 3. Synes jeg så et eller andet indslag på en eller anden kreaside (eller var det Ude og Hjemme??) om, at man nu kan købe “færdigt bogbind” som bare skulle “slynges” om bøgerne og vupti, så klistede det selv og passede i størrelsen osv…. kan huske, at jeg tænkte – det er snyd, hvorfor fandtes det ikke, da mine børn var små… men hvor man kan få det ??? Bog og Ide?? Online?? Nogen må da vide det….
  Børnene behøver ingen madpakker på fredag – de får med garanti mange flødeboller 😉
  Jette

 4. Jeg har købt de der færdige stofbogbind i år. De passer både til A4 og A4 dog er de kun anvendelige til hardback indbinding. Men seje mønstre vækker jubel hos mit barn og at indbinding nu tager 2,5 sekunder glæder de voksne hjemme hos os. Jeg fandt det i både netto og Bilka. God jagt!
  Mvh Pia

 5. Og hvorfor lige flødeboller til klassen? Hvad med en præmie til forældrene – for hårdt slid med bogpapirindpakningsopgaven. Marabou for eksempel eller noget af det der salmiakkichokolade som jeg ikke selv har smagt endnu, men kan forstå er ret populært!

 6. Lad lige en syrlig mormor indsparke…..lær dog tøsebarnet at gøre det selv!
  Det kan de fleste børn i 3. klasse! Som tidligere lærer ved jeg, hvordan bøgerne kommer til at se ud efter bare et par uger i tasken uden bogbind..skolerne har ikke råd til bøger – og den stakkels lærer bruger oceaner af tid på at minde poderne/forældrene om det. Har før på sidste dag for indbinding medbragt en stak reklameaviser og sat ungerne (også i 3.) til at gøre det selv med vejledning sæføli. Nå…sæt i gang.

  • Jeg må lige bakke op om Lavendels her… Lad dem dog gøre det selv…
   Min bror og jeg gjorde det altid selv… De kan lige så godt lærer det nu, de skal jo lærer det før eller senere og på denne måde slipper dig og smukke Allan for det…
   Btw, kan VIRKELIG godt lide jeres problemløsning 😉

 7. Ingen grund at udskyde – de skal jo bindes ind alligevel…
  Herhjemme går der sport i at alle – ja ALLE – bøger er bundet ind dagen efter. Kald det familiesport og få alle til at hjælpe til – det ender med at blive helt “hyggeligt”. Godnok bliver ikke alle bøger nok bundet lige pænt ind med jeres aldersfordeling – alternativet er at bestikke en anden til at gøre det?

 8. I mine øjne er det en trist ligegyldig holdning at have til de offentlige ressourcer….. Skolerne skal spare og spare, og naturligvis skal de bøger da bare bindes ind. Personligt har jeg en meget anstrengt holdning til ligegyligheden overfor skolebøgerne, som går i arv år efter år.
  Mon du smider din smartphone ned i din taske uden beskyttelsescover eller -film??

  Dine skønne piger kan da give et nap med, og så kan det da lade sig gøre at hygge med projektet.
  Hvis du ændrer din holdning til at synes, at det er en hygge-opgave med dine unger, så er det nok ikke så hårdt endda.

 9. Jeg tror sgu også at jeg selv pakkede mine bøger ind da jeg var i den alder. Det behøver jo ikke at være pænt, Det er jo ikke en gave eller noget.

 10. Jeg vil gerne gøre det. Jeg er herre god til at binde bøger ind. Nok fordi min mor hvert år kun ville binde den første ind – så skulle jeg selv klare resten. Stik mig de bøger!

  Ps: Bare lige en sidespørgsmål – Har vi danset zumba?

 11. Du kan også få det der smarte bogbind i føtex:-) Er også piværgelig over min nu er så stor jeg ikke ku få lov til at købe det af mig selv. Det rev virkelig i mig da jeg stod og stirrede på det i fem minutter i Føtex forleden.
  Men nu går teeny på det fri – hvor de åbenbart ikke har bøger? men hvor at man finder barcardi apple i tasken mandag morgen efter skolefesten fredagen foriden…
  I al fald skal man som forældre blande sig MEGA meget uden om dér, da ungerne skal lære at tage ansvar for eget liv. Eh…..Ville ønske det der ansvar også gjaldt at komme op om morgenen i tide…. Ansvars-teen er nu kommet for sent to gange på en uge PLUS “kom lige til at lægge mig ned og faldt så i søvn og vågnede først kl. 13.
  Lange tasker, lange tasker, lange tasker….

 12. @Sofie FH: FÅÅÅÅRK, VI HAR GLEMT ZUMBA!

  @Lavendels: I HEAR YOU!

  @BB: Politisk korrekte holdninger er jo altid de rigtige, så selvfølgelig har du ret. Og ja, jeg smider min telefon i tasken uden cover og film. Er lidt i tvivl om det betyder, jeg skal give flødeboller igen?

 13. Du må bestikke en af Kreakragerne med en bog, og så kan I spise flødebollerne selv.

 14. Den eneste løsning må være at købe dine unger en Kindle.

  Og ja, spise flødebollerne selv. Især hvis det er dem fra Summerbird. Eller Frellsen. Hvis de er fra Lidl kan ungerne få dem.

 15. @Frovin: HAHAHA, kæft smartass-løsning. En Kindle. Helt klart den bedste løsning jeg har hørt til nu.

 16. GUUUUUd binder man stadig bøger ind? Hvor gammeldags.

 17. Jeg vil sgu også gerne binde de bøger ind. Jeg var stræbertypen, der elskede at binde bøger ind – og også stræbertypen, der gik 13 gange i kirke under konfirmationsforberedelsen (har glemt slang for det ord, men jeg ved, at det findes). Selv om det kun var påkrævet, at man kom otte gange.

  Utroligt, at jeg blevet så sej med tiden.

 18. Mon der burde være dummebøder for altid at være den sidste til at binde bøgerne ind? (Det er jo mig der er læreren). Synes bare ikke der findes noget bogpapir som rammer min aldergruppe.

 19. Vi fandt noget fint, der ingen aldersgruppe er på… Til gengæld står der Tysk på den til tyskbogen, Engelsk på … og så videre – og så er de i forskellige farver.
  Det passer perfekt til 12-årig og 7-årig synes, at papiret er sejt og elsker at han er den eneste i 1. klasse med den type indbinding af deres eneste bog, der skal indbindes – nemlig danskbogen!

 20. hehe krekrage 🙂 Love Bethany

 21. Nej det er da det fedeste at binde bøger ind! Elskedeelskede det da jeg gik i skole, og savnede det på uni.. Lær ungerne det, så får du måske hånd-indbundte notes bøger i julegave 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s