Maren Uthaug

Jeg skriver. Bøger og klummer og reklamer. Og tegner tændstikmænd.  Nogle gange holder jeg foredrag. Så er jeg altid nervøs og kan ikke spise noget i flere timer inden.

Jeg har har tre døtre. De er heldigvis blevet større. Altså ikke så store, at de hader mig, men lige præcis der midt i mellem, hvor jeg stadig holder, men de alligevel selv kan tørre sig røven og har nok tænder til at spise mad, der ikke er blendet.

Min mand hedder Smukke Allan. Ikke fordi han altid er smuk. Nogle gange ligner han én på firehundrede år. Men det er mest, når der har været for mange besøg af små barnefødder i dobbeltsengen i løbet af natten. For alle ved jo, at så er det manden, der skal rykke ud af sengen.

Det sker, vi må lede efter ham om morgenen, for det ikke altid til at vide, hvor han er blevet af. Forleden fandt vi ham krøllet sammen under en babydyne på gulvet inde på en af børneværelserne. Når det sker, synes vi det er synd for ham og prøver at være lidt sødere. Alle er glade, når det lykkes.

Ud over her på bloggen, kan du skrive til mig på maren@marenuthaug.dk

 

 

 

 

 

36 responses to “Maren Uthaug

 1. Hej..Kunne ikke finde dig efter du flyttede, så lykkelig er denne dag ;OI)

  • Hold nu op, hvor er du bare helt utrolig genial! Jeg elsker din streg, humor – tja, det hele faktisk!

 2. Sjovt du lige nævner Azerbaidjan, hvor jeg ren faktisk kommer fra 🙂 Jeg må indrømme at jeg er nok blevet en fast læser fra i dag af! Tak for en fantastisk blog! Hilsen Shøle

 3. OK, sig det så – hvor ligger det? Og hvordan har de det?

  PS. Tusinde tak for dine fine ord! Jeg er glad for at du er kommet til.

  Kh
  Maren

 4. Det er et lille land (ligesom DK) som har grænser til Tyrkiet, Georgien, Rusland, Iran og Kaspiske havn på den anden side… Det er et rigt land som bliver misbrugt af folk der sidder på toppen! Men dem kan man vel ikke undgå…
  Kh Shøle

  • Tyrkiet – Tjek (Easy! Det er jo der Remee bor)
   Rusland- Tjek
   Men hvor f… er Georgien? Og hvor – HVOR? er det Kaspiske Hav?
   (Egentlig et flot navn til et hav. Og i hvert fald mere opfindsomt end Vesterhavet)

 5. @Line. I’m with you. Jeg har mange ting, men stedsans har jeg ikke. Det gør det virkelig ikke nemmere at finde rundt på kloden. For eksempel bliver jeg til stadighed overrasket over, hvor Polen ligger. Og svimmel, når jeg skal placere Svalbard. Der er også det der hav, der altid er med i vejrudsigten: Havet vest for Hebriderne. Ja, to the west, but where?

  • Jeg kommer til at tænke på de, der stormvarsler, der altid var med i Radioavisen i gamle dage (dvs. da jeg var barn ;)). “Og der er kulingvarsel for fisker-, tyske-, botniske bugt og farvandet vest for hebriderne”..Som barn opfattede jeg det som en eller form for hemmelig kode, og den dag i dag er jeg faktisk stadig ikke sikker på, at jeg helt ved, hvad det betyder…?

 6. Ha, det ved jeg. Altsaa det der med havet vest for Hebriderne, for der har jeg nemlig lige vaeret:) Altsaa, det ligger saa helt oppe i nord skotland. Der er super flot, faktisk saa flot at det er til at tude over.
  Men jeg aner da ikke noget om Georgien ligger, eller Viborg for den sags skyld.

 7. Pingback: Maren Uthaug: Sager somá leat sápmelažžan « Samisk bibliotektjeneste – Sámi girjerádjubálvalus

 8. Hvor er du pæn! 🙂

  Er blevet lokket herover at yndlingsyndlingsyndlings-bloggen – tak for tegning StineStregen!
  Så nu snuser jeg lige lidt rundt, og tror måske nok jeg bliver hængende 🙂

  /Signe

 9. Et par klik inde i ovenstående pingback, og så ved jeg nu hvor Kautokeino ligger! Yeah! 🙂

 10. Riitta Taipale

  Kära Maren!
  Jag har nettopp varit i Tana mfl platser och är nu tillbaka i Sör-Finland. Läste om din satiriska bok om samer (och andra), gläder mig åt att få läsa den!
  Ha det bra – hoppas det blir av att vi ses någon gång!
  Hälsningar, Riitta

 11. Anne Christine Holm-Bonde

  ven med Mette Böll 🙂

  • Anne Christine Holm-Bonde

   Okay…er ikke lige så vant til sådan noget blogning…hm, gad vide om man kan kalde det det? Ville bare lige skrive min connection og egentlig ikke et opslag, deraf den lidt underlig oplysning “ven med Mette Böll” 🙂 Nåh, men så dig i den der serie ” sådan er mødre” og kunne virkelig genkende mange ting! Er nu også mor til tre, 1 pige og 2 drenge og tænker at din blog her vil være sjov at følge ifm. det 😉 Nåh, ja og så har jeg også engang være til nytår hos Mette, det er vist altid en oplevelse!

 12. Hej, fantastiske Maren!

  Åh, hvor jeg elsker din blog. Og dine historier. Men allermest det faktum, at du har ladet mig befrie fra den illusion om, at livet ikke bliver nemmere, bare fordi, at man bliver ældre.
  Jeg er nemlig kun 21, så jeg kan sgu ligeså godt stoppe med at klynke nu, i stedet for at klynke de næste tyve år.
  Anyways.. Jeg har lige startet mit egen blog, du er velkommen til at lægge vejen forbi. Også selvom den er lidt ordfattig lige pt.

  Kærlighed,
  Cecilie

 13. Hej Maren
  Håber at det er okay, at jeg låner dit header til at reklamere for din blog den 6 marts, hvor jeg selv er på ferie.?

 14. Er vild med din overskrift, lyder goth!

 15. @Rikke R: ikke hvis du skal et alt for fedt sted hen! Men ellers må du gerne 😉

 16. Hej Maren,

  Jeg er vild med din måde at skrive på! -og har derfor smidt et link til din blog af ovre på min blog 🙂

  God dag,
  Louilicious

 17. Hej Maren!
  Tak for din blog som jeg først har fundet i dag. I love it! Jeg klikkede lige på dine bogtitler og opdagede til min store glæde, at jeg har “Overlevelsesguide til Mødre” som jeg fik i barselsgave. Jeg har ikke læst den, for jeg magtede ikke lige at læse en masse klogt om at være blevet nybagt mor lige i den periode. Nu kan jeg godt se, at jeg da skal have den frem:-)
  Kærlig hilsen Kristine
  Ps: Vi er også i gang med at renovere hus, og vi har ikke haft dør til badeværelset i månedsvis. Det huer mig ikke, men min mand synes egentlig ikke, at det er det store problem. Han har dog lovet at sætte én i inden maj måned. Wuhuu!!

 18. Du er strøget direkte ind på min liste over foretrukne blogs!
  Tak for en fantastisk sjov, underholdende, inspirerende og ikke mindst velskrevet blog 🙂

 19. Jeg blev gjort opmærksom på din blog via en kollega, som sikkert kunne se nogen sammenligning med min hverdag. Det kan jeg så sandelig også. Har lige læst bloggen om de små bæster “lus”, jeg har selv to piger, den ene med tyk krøllet hår, desværre. Skrig og skrål, det er på godt jysk TRÆLS. Tak for et godt grin i hverdagen.

 20. Vi er ikke bange for at stå frem som de første mænd der følger din blog. Unge mænd, kære Maren!
  Vil du være venner? 😀

 21. Unge mænd kan man ikke få nok af.
  Om jeg er en gammel gris? But of course!
  Lad os være bedste venner 🙂

 22. Dam’it … Jeg havde godt nok en mistanke om, at jeg kun var halvt mand, og nu har de små kemikere så bevist det ved en simpel logisk slutning *påstand* … Pyt, så kan jeg jo roligt indrømme, at du har en super-sjov blog (OG fede tegninger), som jeg nu linker til fra min egen blogs forside:)

 23. Ok syntes du er rimligt morsom – elsker din sarkasme. Super duper dulle :O)
  A xx

 24. Du udgør min favoritoverspringshandling. Hver dag. Tak for god læsning og smilebåndstræning!

 25. Jeg “faldt” tilfældigvis over din blog og her må jeg helt sikkert følge med, jeg aner nemlig heller ikke en dyt om Aserbadjan, Georgien eller for den sags skyld alle andre lande rundt om på kloden. Men jeg ved da efterhånden en del om det at være mor og ikke mindst ved jeg ret meget om byggerod, som vi heldigvis holder en pause fra i øjeblikket, det var nemlig tæt på at være skilsmissegrund her;-)

 26. SÅ, så nåede jeg igennem samtlige indlæg. Det har været en dejlig uges tid, men Maren, du har fået en ret så fast læser nu. Jeg elsker måden du skriver på, og har lige bestilt en flok af dine bøger fra Saxo. Dem glæder jeg mig meget til at læse også.

 27. Mathias Bukh Vestergaard

  Hej Maren.

  I 2.g på gymnasiet har vi netop afsluttet et kort forløb om sproglig karakteristik i forskellige tekster. I den forbindelse, og som afslutning på forløbet, havde vores dansklærer valgt, at vi skulle skrive en aflevering, hvori vi analyserede og fortolkede sproget i en af dine blogs. Vi fik selv lov til at vælge hvilken blog. Jeg valgte din blog fra den 15. april om din (uheldige) tur i svømmehallen – et valg jeg ikke kom til at fortryde, for den var meget underholdende at læse. (I øvrigt meget mere underholdende, end når vi for eksempel skal læse gamle folkeviser, men det må du ikke sige til min dansklærer).

  Gad vide, hvad jeg ville min kommentar? Den skulle i virkeligheden nok have været til min lærer, for det er hans fortjeneste, at jeg fik love til at læse nogle af dine sjove blogs. Du er virkelig god til at bruge sproget!

  Jeg ved med sikkerhed, at det ikke er sidste gang, jeg har været på din side. Meeeeen, jeg tør ikke love, at jeg laver en hel danskanalyse næste gang, jeg besøger din blog.

  Med venlig hilsen
  Mathias

 28. Hej Karen,

  det er en helt fantastisk sjov blog du har her. Jeg har været fast læser i noget tid nu, men fik lige lyst til at fortælle dig det. Jeg ser altid frem til at modtage nye blogindlæg fra dig, på mobilen (: Tak for god læsning hver dag!

 29. Skrev jeg virkelig Karen? Undskyldundskyldundskyld søde MAREN! Det er sgu da min svigermor der hedder Karen (og faktisk Karin) for helgoland da. Det er lige det med når man har hovedet under armen.

 30. Kære Helene, du er ikke den første. Faktisk siger jeg selv “Jeg hedder Karen, bare med M” ret ofte. Altså når folk har råbt HVAD tre gange, efter jeg har sagt hvad jeg hedder … Og selvfølgelig skrev jeg Helene med vilje:)

 31. Hej Maren,

  Nu har jeg brugt de sidste to dage (hvor jeg egentlig burde læse til eksamen) på at læse din blog fra ende til anden – og du har da vist lige fået dig (endnu) en fan! Er vild med den ærlige måde, du får skrevet det, vi andre tænker på. Jeg bliver hængende, og glæder mig til de daglige fnis, dine indlæg forårsager 🙂

  De bedste hilsner

  Kristina

 32. Hej Maren
  Helt fantastisk blog du har her!! Faldt over dig via Limes artikel om at være sur, hvilket du bestemt ikke er herinde!

  Jeg har læst rigtig mange blogs og læser dagligt 4 forskellige, hvoraf du så nu bliver #5 🙂 men hvis jeg må, vil jeg gerne anbefale dig at læse en anden blog som også er hylende morsom, dog er alt det med børn erstattet med sex – hvilket heller ikke skader lattermusklerne!

  http://deirdre-ann.blogspot.com

  Jeg glæder mig til at læse med!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s