Mig, bogen og jærven

Jeg suste igennem næsten samtlige nordlige medier i løbet af sidste uge. Og kan nu trække vejret frit igen, for bogen er blevet modtaget med stor jubel og ingen har kastet ting efter mig eller sagt, jeg bare skal skride hjem til Danmark . Har en lille håndfuld avisudklip med hjem og er desuden at finde her, hvor en samejournalist kom til København og fik mig til at stå på rådhuspladsen iført kofte. Og ja, det betød også at jeg vadede et godt stykke ned ad Vesterbrogade iført min røde uldkjortel og snabelsko. No further comments.

Her sidder jeg til første bogsignering. Se, hvor hurtigt hånden skriver! Den smukke kvinde ved siden af mig er min redaktør Mona. Og min kusine.

Her er jeg ved at gøre klar til bogsignering nummer to, i en boghandel, der havde gjort vildt meget ud af det og været så fremsynede at annoncere for eventen – så der rent faktisk kom folk – hey, der var endda nogen, jeg ikke var i familie med.

Jeg glemte at tage billeder til til selve lanceringen, men det gik så godt, at jeg må sige, jeg slet ikke kan forestille mig, at det kunne gå bedre. Der kom fire gange så mange, som vi havde regnet med – faktisk så mange, at flere gik igen, fordi de ikke gad stå som sild i tønde. Og publikum var vildt søde og grinte højt, når jeg prøvede at være morsom.

Her er et billede af min fætter, der stod for at sælge bøger. Fik jeg sagt det er mine to onkler, der ejer forlaget? Totalt forlagsmafia-stil vi kører her i nord – vi er beviset på at det ikke kun er mørklødede mennesker, der altid har en fucking fætter de lige kan hive op af hatten, hver gang de mangler en tjeneste. Eller nogen til at udgive ens bog.

Der er en nyhedsrapport fra lanceringen her. Se, hvor glad forfatteren er. Så glad hun ligner en julegris i fjæset.

Selvfølgelig var vi til samefest og vise bogen frem. Også selv om vi havde været så kåde over den bragende succes, at vi havde glemt at sove natten forinden.

Og så er vi med i et lille tv-indslag i de samiske nyheder. Vi er med i en introduktion i begyndelsen af programmet og derefter på til sidst (10.50 står timeren cirka på) – efter det med at jærven har fået fem unger mere i år end den fik sidste år. Som jo er af den slags breaking news, man ikke rigtig kan konkurrere med.

10 responses to “Mig, bogen og jærven

 1. Hold kæft hvor er du god. Og så har du i den grad fortjent det. Nek, jeg har ikke læst bogen, men af alle mulige andre grunde har du også fortjent max succes. Kan man egentlig køe den der t-shirt nogel steder?

 2. Du ser skøn ud og ligner ikke en julegris. Måske en juleand, men det er noget andet!
  Jeg er glad for at høre, at bogen er modtaget med jubel. Jeg glæder mig til at læse den, og høre mere fra dig!
  Og fedt du ikke faldt ned med flyet, så du er kommet godt hjem til din familie 😉

 3. Hjertelig tillykke med lanceringen. Og jeg tror faktisk at dte med at kunne grine af sig selv og sine egne særheder er noget, der åbner meget op i forhold til andre. Og det virker til at at samerne tænker det samme. Også tillykke med succesen 🙂

 4. Skønt at høre om lanceringen! Stort tillykke herfra… Og, jeg begynder altså også at begære en af de der t-shirts. Tror din lykke er gjort hvis du sætter et bundt til salg 🙂

 5. Awwww, Maren, hvor er det bare fedt! Du ser så dejlig og glad ud på billederne, at jeg jeg nu sidder her og smiler fra øre til øre 😀 Nice kofte, dér! Jeg håber du kommer til at skovle guld ind på det her. Tillykke!

 6. Wauw!! Mega sejt. Kæmpe tillykke med det! You wock my world. Og koften – den er død rap.
  /Helle

  Ps er ret vild med ordet gøy. Kan vi importere det til DK? Det vil også gøre det nemmere at komme af med de dyre bogstaver i scrabble fx.
  pps er ret misundelig over du kan tale norsk så sødt, at jeg er sikker på alle mænd smelter.

 7. Er generelt ret glad for norske forfattere. Bliver måske nødt til også at købe din bog og øve mig i at læse norsk. Tillykke med bogen og den varme modtagelse!

  Synes, at du bør gå i kofte noget mere!

 8. Enig enig i alt ovenstående. Og så er jeg glad for, at jeg nu har lært de første to ord på det spændende sprog (vha. plakat på foto eins): Girji og T-baidi. Og sikke et slagtilbud, hvis man køber begge dele…

 9. TILLYKKE KÆRE MAREN! Hold nu op hvor det klæder dig! Altså både kjolen og samisk fame. Du er så sej. Og dygtig. Og virkelig pæn. Og tynd. Og dygtig. KH J

 10. Pingback: Dage som man tror er løgn | Marens Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s