Zumba

Allright, lad os droppe alt det der blogfisseri, janten og bitre prutter i hjørnerne og i stedet tale om noget der for alvor er ÆGTE. Og ikke mindst prolle helt op til skyerne. Nemlig ZUMBA!

Mette skrev en kommentar til mine herlige zumbafordomme og udfordrede mig til at tage en time. Hun kunne tage 20 elever. Det er her i hovedstadsområdet.

Om jeg gider danse zumba? Think not.

Om jeg synes zumba er det mest latterlige fed-forstadsfrue-agtige, der har invaderet landet længe? Oh yes.

Om jeg ved, hvad zumba egentlig er? Ææhm.

Siden jeg også lod min søster sværte min blog til i modeblog-links, vil jeg nu også lade zumba misbruge en time af mit liv. Man er vel et åbent og rummeligt menneske. Og kan bare ikke min vildeste fantasi forestille mig, jeg vil synes om det. Seriøst, hør bare navnet: zumba!

Men jeg gider ikke være et åbent menneske alene, så hvem vil med til zumba hos Mette?

Smid en kommentar, bliver vi flere end 20, trækker jeg lod. Tilsværtning af zumba giver én bedre muligheder i lodtrækningen.

67 responses to “Zumba

 1. Mig! Mig mig mig!
  Jeg vil.

  – Hold nu kæft, hvor kommer jeg til at se dum ud! Det er et løfte!

 2. Der er adskillige knogler i min krop jeg gerne vil brække for at slippe for zumba!
  (ved faktisk heller ikke hvad det er, men orker heller ikke finde ud af det på egen buttede krop..)
  Men good luck! Glæder mig til billedserien! Og videoen!

 3. Been there – done that ! Ville jeg gøre det igen – måske. Jeg må indrømme at det indfriede alle mine fordomme. Men midt imellem Zumbarytmerne og leotardene var det næsten umuligt ikke bare at ligge an til et lille bitte smil. – og hvis jeg nu skal være rigtig storsindet så blev jeg vist også en smule misundelig over forstadsfruernes evne til bare at gi’ den gas !
  Bx

 4. Desværre bor jeg i Århus, men vær opmærksom på eventuelle MC værksteder i nærheden. Jeg tror, der er en sammensværgelse:
  http://kvindekendditjob.blogspot.com/2011/02/zumba-og-min-rv.html

 5. Jeg har taget billeder af det og lavet en artikel, og jeg synes faktisk, det var fedtspilleri ikke selv at prøve det. Men jeg havde glemt sportstøj og havde menstruation og fordomme. Så jeg synes, jeg skylder det. ARGHHH. Gider ikke, ok JO: Jeg er med. Men så skal vi også fnise lidt!

 6. man kan høre det på lyden, zumba…skal selvfølgelig udtales på århusiansk, lidt i retning af tumpa. Lyden af tung røv.
  Men ret skal være ret, jeg har været til en af-art, latinmix. Lærerinden havde den mest runde og buttede numse, og den vuggede fint afsted. Det gjaldt bare om at stå iførste række, så man slap for at se de andres gungrende baller. Ulempen var så at man kunne se sig selv i spejlet.. Ergo – blikket stift rettet på den buttede og runde numse, så man til sidst var i tvivl om man nu også er SÅ hetero som man går og tror ;o)

 7. Jeg vil ikke, men vil kun kommentere at jeg vil også se billeder, ta Maria med så tager hun billeder, skriver om det, og får lov til at danse Zumba.win win.

 8. @Annamette: Som om du havde nogen som helst chance for at slippe for at tage med in the first place …

 9. Er der plads til kraftigt overvægtige flodheste der sveder, bare ved tanken om Zumba?

  Vil nemlig inde i mit hemmelige sted gerne prøve, men er panik angst over at skulle stå foran sådan nogle labre fitness duller, med matchende træningsoutfits og svedfast makeup… især når de eneste træningsbukser jeg har er dem med maling-pletter eller mine spandex fra football, m. hofte, hale, lår og knæ pads i.

  Så hvis der er plads på bagerste række til en selvbevidst bekymret genert flodheste-dame, er jeg in. Jeg lover at jeg godt kan grine af mig selv…

 10. Jeg vil gerne med, for hold kæft hvor er det bare kikset!
  Har I set det program på DR, som hedder “Gintberg på kanten’. I et af programmerne er han i Rudkøbing – der mødes de i den lokale hal, 60 kvinder og en mand (Kurt) for at danse Zumba. Og som Gintberg siger; Man går til Zumba for at tabe sig og det første man taber er sin værdighed! Se det her:

 11. ….og det er jo så sundt at grine og motioniere så det må jo være en winwin

 12. Nåmen, jeg er vild med zumba. På papiret. Har aldrig zumbaet. Er vist mest spaniofil. Så jeg vil gerne med da! Inden jeg kommer til at købe dvderne. I tvshop. Er der forresten nogen der vil købe hele striparobic dvd-serien? Den er stadig i folie. Pånær den første. Og den er ikke slidt! 🙂 Mette

 13. Jeg vil gerne med og prøve dette Zumba halløj som alle snakker om og sammen med dig kan det kun blive sjovt og en succes 🙂 Kh Anna

 14. Jeg vil gerne med… Hvornår er det?

 15. Gør det noget, at man har smugtrænet på forhånd? Som i 7 minutter af en prøvetime, hvorefter man udvandrede i desperation over hofter, fødder og arme, der slet, slet ikke ville makke ret. Og efterfølgende indkøbte den fulde (og herredyre!) dvd-pakke… som man også opgav efter cirka 7 minutters forsøg, fordi der stadig ikke var noget at komme efter (men som man da i det mindste fik et par hundrede hjem for, da man solgte den på dba).
  I givet fald er jeg klar. Så længe, der ikke er nogen, der forlanger, at jeg medbringer sådan noget rytmesans der.

 16. Servicemeddelelse til jer, der måske bliver bidt af dansen efter en time med Mette: Gentofte kommune har stablet et sommerprojekt på benene Zumba in the sunset, hvor man hver onsdag fra 19-20 kan komme og danse solen ned sammen med venner og familie på Charlottenlund Fort (der er sandelig også Beach Party – Move your Body fra 20 til 21). Hallo.

  http://www.gentofte.dk/Borger/Kultur-og-fritid/Idr%C3%A6t/Breddeidr%C3%A6tskommune/Breddeidr%C3%A6tsarrangementer/Zumba

  Kommer nok ikke selv, da jeg er super fordomsfuld og ganske simpelt ikke kan lade være med at sætte lighedstegn mellem Zumba og blegfede danskere går til mavedans på den lokale AOF. Skrækkeligt.

 17. Jeg vil sgu gerne prøve en times Zumba ! hvor og hvornår?

 18. Det vil jeg gerne med til. Især fordi jeg ofte liiige skal tænke over hvad der er højre og venstre, ikke rigtigt har en rytmesans og bare ikke ser mig selv som Zumba-typen, men mere sådan Crossfit-agtig (uden at have prøvet nogen af delene). Hvis jeg kommer med til Zumba, lover jeg at prøve Crossfit og blogge om det før sommeren er ovre. (Så har jeg til september,ik?)

 19. Som blegfed forstadsfrue vil jeg hævde min ret til at NÆGTE nogensinde at deltage i Zumba. UF! Det er jo en sekt!!

 20. Jeg vil med! Jeg er overbevist om, at det er megakikset, og mine aftener er ellers besat af et stramt spise-franske-kartofler-program, men alligevel er jeg syg for at komme med. Go figure.

 21. Hvor og hvornår???

 22. Hvis jeg kan gå til gymnastik for ældre indvandrerkvinder, der går tilslørede, og til psykotræning med svensker-fysioterapeuten fra helvede, så kan jeg vel også gå til Zumba.

  Count me in! Og sørg for 10 liter vand og en sød mand, der kan give mig kunstigt åndedræt.

 23. yikes kan lige forestille mig en ordentlig røvfuld cellulitis i fuld sving. Nøjes med at de videoen : )

 24. Du kommer til at hade det. I’m in.

 25. Årh, mand…sikke et syn det vil være! Er ret meget i tvivl om hvorvidt jeg slet ikke tør gå glip af det, eller om jeg ikke tør se det…..

  20 Zumba´ene zvedige zild……Nej, det må opleves. Jeg er frisk.

 26. jeg ville ønske jeg kunne ryste det der “Rasmusine-modsat” af mig, men jeg har det bare så svært med at gøre noget der på så kort tid er blevet så populært – jeg kom heller aldrig til at gå i Ball bluser og converse sko i 80erne fordi alle de andre gjorde det, derfor hader jeg på forhånd Zumba – og derfor må jeg naturligvis med 🙂

 27. Mine søstre og min mor går til det – sammen. Og hver gang vi ses, sker det cirka fjorten gange i timen, at én af den laver et lille trin, hvorefter de andre to springer ind fra siden, og *serien* går i gang, alt i mens de skråler Wakawakaæhæh for fuld hammer. Det er så pisseirriterende, og jeg drømmer hver gang om tre lemme i gulvet, som jeg har en knap til. Måske, hvis jeg kom med til dennehersens time og lærte nogle moves, kunne jeg danse tværs ind igennem *serien* og fucke det hele op – uden at det virkede så destruktivt, som det ville, hvis jeg bare råbte, at de så latterlige ud. Altså: Må jeg komme med?

 28. Som semi-forstadsfrue (læs Frederiksberg) er jeg garanteret en del af det segment, som zumba henvender sig til, så jeg er på, hvis der stadig er plads 🙂

 29. Mig!

 30. Ha, det gider jeg i hvert fald også godt, for jeg er sprunget ud og har skrevet om det
  i tirsdags.

 31. Jeg er så meget på og kommer helt sikket til at elske det:-)

 32. Jeg vil med! Har kun prøvet det en enkelt gang før og det var bestemt ikke nogen succes, men har hørt at det kommer meget an på instruktøren, så jeg vil mægtig gerne lade det komme an på endnu en prøve.

 33. Jeg vil med…

 34. Jeg er den “heldige datter” til en far på 71 år som dyrker zumba to gange om ugen….gyyys jeg får nogle mærkelige billeder i hovedet når jeg tænker på det…. kunne godt tænke mig at erstatte dem med nogle “gode latin-moves” fra egne hips;-) så MIGMIGMIG

 35. Hvor er det sejt – det bliver det fedeste Zumbahold ever! Om jeg lever op til fordommene? Jeg bor i forstæderne (Hvidovre) lidt frue er man vel – i hvert fald gift og har et enkelt stk. afkom.
  Kom selv og døm! Fordomme, fnis og gode danske hofter med der til hørende moves – jeg kan slet ikke vente!
  @ Katinka – jeg gad så godt have din far med på holdet også, det er bare alt for cool!

 36. @ Sabine – Jeg plejer også at have én mand på mit hold! Det her hold var heldigt – der er ingen spejle i en alm. håndboldhal 🙂 Velkommen i en aerobicsal med spejl fra loft til gulv!!!

 37. Maren, vik du ikke nok filme den zumba-session og lægge ud på bloggen her, så os fra Jylland kan brække os af grin over jer 🙂
  Zumba er pissefedt og man sveder som et svin og lige meget hvor dårlig man er til det, kan man altid spotte én, der er endnu dårligere og så føles det lidt som om, man er god til det.

 38. Jeg melder ud om tidspunkt når jeg har fået en tilbagemelding fra fitnesscentret.

 39. Ja jeg vil gerne danse zumba alt efter tid og sted..kender godt til det og er bidt af det, men er også instruktør..go girls – lets zumba..Man bliver bidt af det..

 40. Jeg synes det er skidemegasjovt at danse zumba. Forhistorie: jeg var hende nørden med brillerne der hverken kunne kaste, gribe, løbe, hoppe eller noget der var interessant for nogen i idræt i skolen, og troede at det med sport var noget andre lavede, til jeg endte i et fitnesscenter (at jeg vendte om og gik ud mindst 8 gange inden det blev fast efter 3 års on-off forhold hører også med). Det fede ved sådan noget holdspas er, at man kan gøre tingene i sit eget tempo uanset hvad andre så fjoller rundt og laver – og guess what, jeg er sgu ret god til det med at efterligne trin og kan nogen af serierne udenad. Elegancen er der godt nok ikke, men det er voldsomt fedt at danse eksotiske ting som reggaeton, salsa og samba osv når man bor i iskolde, røvsyge DK.

  Nogen zumbainstruktører kan dog (indrømmet!) være ret irriterende, til gengæld er de rigtig gode gerne RIGTIG gode. Det gælder om at finde nogen som lige laver det på den måde man synes er fedt – de er allesammen forskellige.

 41. Nå. Jeg er så så pisse træt af IKKE at lave en hujende fis med min krop pga af de her latterlige operationer. Så kunne jeg bare vrikke lidt, og boede jeg lidt tættere på Kbh, så var jeg sgu klar. Men nu hægter jeg mig i stedet for på her – og når du skal trække lod blandt de 100 som melder sig, skal du se mig spamme din mailboks med remindere, så du ikke glipper endnu en kuvert.
  Du kommer til at æde den lort Maren – og Zumba it is. Det bliver så skide sjovt at læse om og se billeder af.
  Se DET er ægte ja det er.

 42. Jeg vil helst ikke med. Har været til en zumbatime der levede fuldstændig op til alle dine fordomme. Men har på den anden side også været til andre dansetimer (der så ikke lige hed noget med zumba men som havde lidt af det samme i sig) som var helt fuldstændig fantastiske!

 43. … ja ok, der er noget om det dér med, at man er nødt til at vide noget om dét, men latterliggør. Aner ikke noget om zumba, end alle de der skøre ting. Så som zumbapræster. Gnæg. Men sign me up!

 44. Har været til en prøvetime hvor instruktøren pludselig råbte: FREESTYLE! hvorefter jeg forskrækket veg ind til siden og så en flok 60 årige svinge og ryste alt hvad kunne, både intentionelt og ikke intentionelt, svinges og rystes.

 45. HAHAHAHAHA kan se det for mig! Jeg stemmer på Marie!! 🙂

 46. Højgravid og rytmefattig kvinde melder sig hermed – og håber på, at det først bliver til efteråret, der er jeg trods alt bare uden rytmer… frygter det allerede! Det bliver da helt forfærdeligt. Er der fortrydelsesret?

 47. Jeg har egentlig altid gerne ville prøve det, men har kæmpet med lidt af de samme fordomme som dig… Så jeg stemmer i koret: PICK ME! 🙂

 48. Jeg var til zumba i går – og kunne ikke finde ud af det! Men når vi har Bright, instruktør fra det sorteste Afrika, så er det også meget sjovere! For han er sgu ligeglad med hvordan vi ser ud og hvad vi laver og til hvilken rytme. Han griner bare hele tiden og har noget rigtig godt musik til. Så jeg vil ikke være med, jeg bor også i det store udland – Tigerstaden. men jeg glæder mig da til at ghøre om det…

 49. Jeg går til zumba! Det er den sjoveste motionsform, jeg har prøvet. Så fuck da, at det er meget grimt og konceptagtigt, for hey – hvor tit er man ellers til fest en mandag? Som jeg kender det, er det ret gakket og meget lidt selvhøjtideligt. I modsætning til andre slag fitness-timer.

 50. Åh, jeg er en den slags, der har tænkt rigtig mange gange, at Zumba (blandt andre ting) da lyder meget skægt (sådan på en positiv måde, faktisk) og det kunne da godt være man skulle prøve, og kigger så lidt i lokalavisen og på nettet, hvor man kan opstøve sådan noget. Men så er den bare ikke kommet videre, fordi så skal man til at tilmelde sig og måske foregår det i en eller anden gymnastiksal på en skole man ikke kender og så bliver det bare lige pludselig lidt for kompliceret til at det bare lige er noget man gør. For der er ikke lige nogen veninder der er med på ideen, og så er det måske også bare lettere at hoppe i løbeskoene og så lige ud på fortovet… men det er bare ikke altid de kommer afsted, for de bliver jo stående og gør ikke selv noget for sagen!! Nå, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve Zumba – og så bare få stukket en dato, tid og sted i hånden. Sådan, Zumba aftale i hus! Bor i København… og vil meget gerne med, hvis der er plads.

 51. Hov, jeg glemte at sværte Zumba til for at øge mine chancer. Lad mig sige det sådan: Min blotte deltagelse vil for altid skade Zumbas image fremover.

 52. Men jeg er vild med zumba (I like to zumba-zumba, I like to zumba-zumba, I like to zumba-zumba, I like to ZUMBA!). Tag mig med, så jeg kan spolere den dårlige stemning totalt. 😀

 53. Og jeg vil også godt liiiiige reklamere for det der Gentofte-halløj, Zumba in the Sunset. Sidste år var det Verdens Ledeste Soffi Dalsgaards datter, som underviste, og HUN (datten, altså) har knaldet med voldspsykopaten og kvindemishandleren Peter (Ulven, jow jow). Så det er rent drama!

 54. Jeg troede Zumba – var noget med nogle store mørke mænd der kunne shake røv. Er det ikke det? Hvis det er, er jeg total på..Gider nemlig godt kigge på flotte mænd imens jeg shaker røv..
  Så konklusion er: Ta mig med for dulen:)

 55. ->Kat. Det er jo injuriende det du siger. Han er jo hverken sigtet eller dømt for noget, da der INGEN beviser var.

 56. Orker ikke at fedte med at tilsvine noget jeg aldrig har prøvet… Det eneste jeg ville frygte, hvis jeg skulle prøve Zumba var, at dellerne inkl. min nydelige popo ville blive shaken not stird og være til evig skræk og rædsel i andres drømme/mareridt… derfor – såfremt det bliver mig – kræver jeg, at stå bagerst så JEG ikke er skyld i andre ikke kan sove om natten længere….

 57. Shit, det vil jeg gerne. På den virkelig fordomsfulde måde (man kan jo altid stille sig ned bagi med et ben op ad væggen og en smøg, hvis det bliver for pinligt?)

 58. Det bliver så cool det her – Maren er det nu eller til efteråret vi sigter mod rent datomæssigt bare så jeg har noget at spille ind med når jeg skal aftale dato i fitnesscentret?

 59. Gad vide hvad det saa blev til og om det var en success eller total fiasko. Selv synes jeg det er meget grineren og god motion 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s